Firefly, Galata Business Angels’tan 660 bin dolar yatırım aldı

Taksi Uber ve Lyft sürücülerinin araçlarının üzerine yerleştirdikleri ekranlarla ek para kazanmasını, diğer taraftan markalara ise lokasyon bazlı reklam imkanı sunarak, markaların müşterilerine doğru yerde ve doğru zamanda ulaşmasını sağlayan Firefly, Galata Business Angels’tan 660 bin dolar yatırım aldı.

New York, San Francisco, Dallas, Chicago, Miami ve Los Angeles’ta Uber, Lyft ve taksilerin üzerlerine yerleştirdikleri ekranlarla reklam mecralarına lokasyon bazlı bir çözüm getiren Firefly son çıktığı yatırım turunda GBA’dan 660 bin USD’lık yatırım aldı. Bu aynı zamanda GBA’nın tek turda yaptığı en yüksek yatırım olarak kayıtlara geçmiş oldu. Ahmet Faralyalı, Cem Topçuoğlu, Agah Uğur, Umur Özal, Nevzat Aydın, Koray Gültekin Bahar, Birol Yücel ve Emre Kurttepeli tura katılan isimler oldu.

2017 yılında San Francisco’da, Kaan Günay ve Onur Kardeşler isimli iki Türk girişimci tarafından kurulan Firefly, daha önce NfX ve Google Ventures’dan önemli yatırımlar almıştı.

ABD ve İstanbul ofislerinde toplamda 200 kişilik bir ekibi yönettiklerini dile getiren Firefly kurucularından Günay, GBA üyelerini yatırımcıları arasında görmekten memnuniyet duyduğunu belirtirken “GBA, Türkiye’nin önde gelen bir yatırım kurumu ve kendilerinin de bizi desteklemek istemesi bizi çok mutlu etti. Bu ve diğer aldığımız yatırımlarla beraber önumuzdeki senelerde Firefly’i teknoloji sektorünün en başarılı şirketlerinden bir tanesi konumuna getirecegiz” dedi.

Firefly’a bu turda yatırım yapan GBA Başkanı Emre Kurttepeli, Firefly’ı ilk günden beri takip ettiklerini, ekibin önemli başarılar elde ettiğini ve Firefly’ın lokasyon bazlı reklam alanında çığır açtığını dile getirdikten sonra, “GBA her yıl daha büyük yatırımlarla Türk girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Firefly’a yaptığımız bu yatırım da bizim için yeni bir kilometre taşı oldu. Sadece Türkiye değil, dünyadaki diğer pazarları da hedefleyen girişimlere daha fazla destek olmayı amaçlıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler