TechXtile Start-Up Challenge’ın 2020 yılı finali bugün YouTube canlı yayını ile başlıyor

174 projenin başvurduğu programda finale kalan 13 proje ilk altıya girmek için yarışacak. İki gün sürecek etkinlikte gerçekleşecek oturum, paneller ve TechXtile Start-Up Challenge Ödül Töreni’nin yanı sıra 7. Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi’ne katılan firmalar da ödüllerine kavuşacaklar.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği’nin (UTİB) rekor başvuru alan girişimcilik programı Tecxtile Start-Up Challenge’da final heyecanı başladı. 174 projenin başvurduğu programda eğitim ve eleme süreçlerinin ardından finale kalan 13 proje 16-17 Aralık tarihlerinde düzenlenecek etkinlikle birincilik için yarışacak.

İki gün sürecek etkinliğin ilk günü LabX Melek Yatırım Ağı Kurucusu Fuat Sami’nin moderatörlüğünde; UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve Proje Koordinatörü Ufuk Batum’un açılış konuşmalarının ardından Skype Kurucusu ve Girişim Yatırımcısı Jonas Kjellberg, “Girişimcilik ve Kazanan Bir Satış Kültürü Yaratmak” konulu bir sunum yapacak. Ardından “Gelecek Sürdürülebilirlik” başlıklı bir panel gerçekleştirilecek. H&M Avrupa Bölgesi Üretim Ofisleri Sürdürülebilirlik Müdürü Hülya Sevindik, Sürdürülebilir Yaşam Bloggerı Gamze Biran, ve Görsel Sanatçı Deniz Sağdıç’ın katılacağı panelin moderatörlüğünü ise InStyle Genel Yayın Yönetmeni Bahar Kader yapacak. Etkinliğin ilk günü finale kalan 13 proje sahibinin kendilerine ayrılan süre içinde projelerini anlatımlarıyla son bulacak.

İkinci gün girişimcilere ödül yağacak

Etkinliğin ikinci günü olan 17 Aralık’ta girişimciler ödüllerine kavuşacak. UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in açılış konuşması ile başlayacak program, protokol konuşmaları ile devam edecek. Protokol konuşmalarına Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımları beklenmektedir.

Protokol konuşmalarının ardından bu yıl 7.’si düzenlenen Türkiye Tekstil İnovasyon Ligi’ne katılan firmalar düzenlenen törenle ödüllerini alacaklar. Trend Avcısı Serdar Kuzuloğlu’nun “Corona Virüs Sonrası Dünya” başlıklı sunumunun ardından bu kez Techxtile Start-Up Challenge’de finale 13 proje içinde dereceye girenler açıklanarak ödüllerini alacaklar.

Programda dereceye girecek proje sahiplerine verilecek ödüller ise şöyle:

  • Girişimci kategorisinde (bireysel veya ekip) birinci olan proje sahibine, iş dünyası ve potansiyel yatırımcıların takip ettiği ulusal mecralarda görünürlük imkanı sağlayacak medya iletişim paketi desteği verilecek.
  • Dereceye Giren İlk 6 Girişimciye: Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Online Eğitim ve Mentorluk Desteği, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin Patent Başvuru Desteği, Şirket kurma ödülü ile şirketin 1 yıllık muhasebe desteğinin sağlanması ve bir yıllık ofis kira giderinin karşılanması, TÜBİTAK 1512 Bireysel Genç Girişim Programı dâhilinde girişimci ekiplerin hibe desteği almaları için seçilecek 3 katılımcıya, Bursa Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin eğitim ve mentorluk hizmeti BİGG ULUKOZA hızlandırma programına katılım imkânı sağlanacak.

PEN Yazılım Ödülleri kapsamında: ilk üçe girecek kişi veya ekibe çeşitli özelliklere sahip Cloud Sunucu hizmeti verilecek.

  • Dereceye giren kadın girişimciye; Şirket kurma ödülü ile şirketin 1 yıllık muhasebe desteğinin sağlanması ve bir yıllık ofis kira giderinin karşılanması yanında; ARYA Kadın Girişimci Platformu’na 1 Yıllık Üyelik İmkanı sunulacak. Üyelik hakkı finale kalan tüm kadın girişimcilere verilecek.
  • Belirlenen 3 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi’ne ya da kurumsal şirkete BUTEKOM’dan teknik donanımlarını geliştirmeye yönelik eğitimler ve Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum tarafından “Ar-Ge Merkezleri Kapasite Geliştirme Desteği (mini-MBA programı) verilecek.
  • Son olarak finale kalan tüm girişimciler, 1 yıl süresince Ventures & Mentors League CEO’su Ufuk Batum tarafından profesyonel mentorluk desteği alacaklar.

Finale Kalan Projeler

  • Cezeruni (Vital Bulguların Uzaktan Takibini Yapan Giyilebilir Biyosensör) – Hanne Akçakaya
  • Exhibin – Mahmut Hüdayi Sakarya
  • Hybrid Position Controller Systems (HPC) – Mert Ali Özel
  • Iotinx – Pnömatik Makinelere Yapay Zekâ Verimliliği – Ömer Çetin
  • İleri Teknoloji Isıtıcı Kumaş – Ayhan Prepol
  • Kartelam SMP – Ali Kaan Hurşitoğlu
  • Kendi Enerjisini Üreten Yapay Zekâ Tabanlı Endüstriyel IoT Teknolojisi – Çınar Laloğlu
  • Modafabrik – Sait Yılmaz ▪ SmartTex360 – Selçuk Şireci
  • T-Fashion (tfashion.ai) – Yiğit Alp Elmas
  • Wearebasics – Cansu Yanık
  • Yapay Ligament Biyomalzemelerinin; Tasarımları, Üretimleri, Testleri ve Endüstrileştirilebilmeleri – Ömer Fırat Turşucular
  • Zeytin Çekirdeği Atığı Prinadan Elde Edilen Doğayı Koruyan Biyopolimer ile Sürdürülebilir Tekstil Ürünleri ve Bitkisel Deri Üretimi – Duygu Yılmaz

Güncel İçerikler