Vilnius merkezli lojistik girişimi GoRamp, 450 bin Euro yatırım aldı

Ocak ayında 120 bin Euro yatırım alan Litvanyalı gerçek zamanlı lojistik platformu GoRamp, gerçekleşen son yatırım turunu da tamamladı. Startup Wise Guys ve Presto Ventures tarafından 450 bin Euro yatırım alan girişim, Polonya ve Batı Avrupa ülkelerinde pazarını genişletmeyi planlıyor.

2017’de kurulan GoRamp, üretici firmaların manuel olarak tekrar eden faaliyetlerinin otomasyonunu sağlar ve raporlar. Girişim geliştirdiği teknoloji sayesinde firmaların kargo şirketleriyle uzun süren fiyat anlaşmaları ve kargo takibi gibi verimliliği düşüren tekrarlı işlemleri optimize eder. Şirketler, GoRamp ile ürünlerinin nakliye sürecindeki iletişimlerini hızlandırır ve iş akışlarını daha verimli hale getirir.

C-level yöneticiler ise süreç iyileştirmede KPI(Anahtar Performans Göstergesi)’ları takip ederek veriye dayalı kararlar alır. KPI analizleri, kriz anı yönetimi dışında pazarda uzun vadeli rekabet avantajı da sunar.

GoRamp CEO’su ve kurucu ortağı Jevgenij Polonis, Covid-19 sürecinin üretimde dijitalleşme ve lojistik için harcanan kaynaklar üzerine farkındalık oluşturduğunu söyledi. Şirketlere dijital çözümler sunan girişim, pandemi sürecinde lojistik için ayrılan bütçe ve zaman azaldığında insan kaynakları departmanlarında verimliliğin arttığını gözlemlediklerini de belirtti.

Güncel İçerikler