Freelancer’lar ile şirketler arasındaki finansal köprü: Rimuut

Bağımsız profesyoneller için esnek şirketleşme alternatifi sunan Estonya merkezli Türk girişimi Rimuut, global pazarda hızla büyümeye devam ediyor.

Mert Bulut ve Esen Bulut tarafından kurulduğu 2017’den itibaren genç, dinamik ve tamamen uzaktan çalışan bir ekipten oluşan Rimuut, bağımsız profesyonelleri şirketleşmekten kurtaran yenilikçi bir modelle freelance ekosisteminde çalışan yetenekleri daha da özgür ve güçlü hale getiriyor.

Rimuut, bağımsız çalışma modelini tercih eden modern iş gücüne şirketleşmeksizin piyasada var olabilme olanağı sağlayan yenilikçi ve sınırlar ötesi bir şirket. Kurumlarla çalışan bağımsız profesyoneller, şirket kurmalarına gerek kalmadan, birkaç dakika içinde ücretsiz olarak Rimuut üyeliklerini oluşturabiliyor ve çalıştıkları kurumları faturalandırarak 50’den fazla para biriminde güvenli ve hızlı ödeme alabiliyorlar.

Şu an Rimuut bünyesinde 70’in üzerinde ülkeden 30.000’den fazla bağımsız profesyonel ve 3000’in üzerinde kurumsal şirket bulunuyor. Kullanıcılarının büyük bölümü Avrupa pazarından olmakla birlikte önümüzdeki süreçte Rimuut, ‘Big Four’ olarak tabir edilen dünyanın en büyük 4 profesyonel hizmet ağı şirketinden biri ile gerçekleştirmek üzere olduğu iş ortaklığı ile birlikte MENA bölgesinde de lider konuma gelmeyi hedefliyor.

‘Yeni Normal’i 3 yıl önce öngördüler

Rimuut, iş modelini esnek işgücü ekonomisi üzerine kurguladığından dolayı zamanın ruhunu yakalayan bir platform olarak dikkat çekiyor. Bu yüzden de kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme grafiğini yakalamış durumda. Kurulduğu günden bu yana her yıl %300’ün üzerinde büyüyen ve pandemiyle birlikte büyümesini hızlandıran Rimuut, bağımsız çalışanların problemlerini çözen, yenilikçi hizmetleri ve kullanım kolaylığı sayesinde yakın gelecekte adından daha da çok söz ettireceğe benziyor.

Rimuut’un kurucu ortaklarından Mert Bulut, “Zamanın ruhu bizden yana. Doğru yatırımlarla dünyada adından söz ettiren bir platform olabilme potansiyeli taşıyan bir değer yarattığımızı düşünüyoruz. Çünkü rakiplerimize oranla daha esnek ve farklı taleplere hitap eden bir yapımız var. Sektörün yaratıcısı olmuş olmanın getirdiği tecrübeye güveniyoruz. Bilgi birikimi olan ve hızlı çözümler üreten ekibimizle ilk etapta MENA bölgesinde, ardından da global markette lider olmak en büyük hedefimiz.” diyor.

Küreselleşmenin sunduğu en özgür iş modellerinden biri olan freelance çalışma düzenine geçenlerin sayısı ise hızla artıyor. Freelance iş ekonomisinin büyüme trendinin pandemi süreciyle birlikte daha da gözle görülür hale geldiği bir gerçek. Rimuut’un ana hedef marketi olan Avrupa pazarında, iş gücünün yaklaşık %8’ini oluşturan 20 milyona yakın freelancer hacmi bulunuyor. Bu rakam Avrupa’da yaklaşık olarak 250 milyar Euro’ya yakın dev bir market yaratıyor. İş gücünde ve ekonomi alanında dünyaya öncülük yapan ABD marketinde ise iş gücünün yaklaşık %35’ini oluşturan 60 milyonluk freelancer hacmi ile pazar 1.4 trilyon Dolar’ı geçmiş durumda. Rimuut hızla büyüyen ve parlak bir gelecek vaat eden bu alanda öncü olmanın avantajını kullanarak kendine sağlam bir yer ayırmış durumda.

Bağımsız profesyoneller neden Rimuut kullanıyor?

Geleneksel bir şirkete sahip olmanın beraberinde getirdiği yükleri ve sorumlulukları taşımak istemeyen bağımsız profesyoneller ve bağımsız profesyonellerle çalışmanın esnekliğini avantaja çevirmek isteyen kurumlar Rimuut’u kullanıyor. Özellikle cross-border çalışma modelini benimseyen bağımsız profesyoneller, şirket kurmanın gerekliliği olan prosedürlerle uğraşmadan, hızlı ve güvenli bir şekilde ödeme almak için Rimuut’u kullanıyorlar. Şirketler ise bağımsız profesyonellerle çalışmanın sunduğu esneklikten faydalanmak ve aldıkları freelance hizmetlerin ödemesini kolaylıkla yapabilmek için Rimuut’u tercih ediyor.

Rimuut, sözleşme oluşturarak işin sınırlarını belirleme aşamasından başlayarak, global faturalandırma, güvenli ödeme alma, ödeme takibi ve son olarak müşteri memnuniyetine uzanan süreçteki her adımda freelance çalışanların hayatına güç katıyor. Bağımsız profesyonellerin ve kurumların esnekleşmesini sağlayarak iki tarafa da rekabet avantajı sağlıyor.

Güncel İçerikler