Gelecek yılların en büyük sosyal medya şirketlerinden biri olmaya aday olan Fransız girişim Yubo, 47.5 milyon dolarlık C Serisi yatırım turunu kapattı.
Yatırım turuna mevcut yatırımcıları olan Idinvest Partners, Iris Capital Alven ve Sweet Capital ‘ın yanı sıra yeni yatırımcısı Gaia Capital Partners’ta katılıyor.
Hedef kitle olarak 25 yaş altı kişileri belirleyen girişim, yaklaşık 40 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Gençlerin sanal odalarda konuşmalarına, birbirleriyle tanışmasına ve belirli konular hakkında sohbet etmeklerine olanak sağlayan Yubo, bu yıl ise 20 milyon dolar gelir elde etmeyi kendine hedef olarak belirlemiş durumda.
Günümüz sosyal medya kullanımında kullanıcıları takip etme, içerik beğenme gibi özellikler yer alırken Yubo’da bu yer almıyor. Her beğeni ve etkileşim algoritmanın sizin hakkınızda stratejiler oluşturmasına ve ilgilendiklerinizle alakalı postların ve influencerların sayfanızda çıkmasına sebep olur.
Platform ise, bu sosyal medya algoritma trendinini kullanan Instagram, Facebook, Twitter gibi mecralarla aynı stratejilere sahip durmuyor. Buradaki asıl amacın, kullanıcıların gerçekten birbirleriyle tanışmasına, odalarda ilgilerini çeken konular hakkında konuşmasını ortam sağlamak olduğuna dikkat çekiyor.
Yubo’yu diğer sosyal medya girişimlerinden ayıran en önemli fark ise, platformunun büyüme ve para kazanma amaçlı reklam gösterimi stratejisini kullanmıyor olması. Şirket, Z jenerasyonunun bu durumdan hoşlanmadığına kanaat getirdikten sonra para kazanma ve büyüme stratejisini daha çok kullanıcılarının özellik satın almasını teşvik ederek sağlıyor. Uygulama içi satın alımlar sayesinde Kaydırma sayfasında profil tanıtılabilir, platformda ön plana çıkabilirsiniz. Canlı yayınları hızlandırma gibi daha birçok özelliğe olanak sunan ve satın alımı arttırmaya çalışan şirket, Twitch gibi bir kişinin yayın yapıp binlerce kişinin izlediği bir canlı yayın sunmuyor. Bunun yerine, 5-10 kişilik odalarda konuşma özelliğine bünyesinde yer veriyor.
Söz konusu genç bir kitle olduğundan, kişilerin güvenliğini sağlamak ve denetimi sıkı tutmak adına kişilerden kimlik kontrolü yapılıyor. Şirket kullanıcıları kendi yaş aralığına uygun yerleştirmeye çalışıyor ve güvenlik konusuna hassasiyetle yaklaşan şirket, yatırımlarından üçte birini bu konuya ayırmış durumda.