Başta çocuklar ve gençler olmak üzere her yaştan insanın geleceğine yol gösteren projelerle örnek olan belediyelerden biri olan Üsküdar Belediyesi, bu yönde geliştirdiği projelere bir yenisini daha ekledi.
Üretimde sınır tanımayan gençler ile çalışmalarını ilerletmek için desteğe ihtiyaç duyan akademisyenleri aradıkları çalışma ortamı ile buluşturmak hedefiyle hayata geçirdiği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni tüm İstanbulluların hizmetine sundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile AR-GE, yazılım, inovasyon, girişimcilik kavramları etrafında hayata geçirilecek yeni projeleri şekillendirecek.
Yazılımdan robotik kodlamaya, tasarımdan üretime kadar çok sayıda alanda teknolojik ekipman desteği ve online girişimcilik hizmetlerinin verileceği Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, sunacağı eğitim programları ve vereceği desteklerle gençler ve akademisyenlerin aktif rol aldığı girişimciliğin geleceğini şekillendirecek.
Üsküdar Belediyesi, özellikle çocuklar ve gençler üzerinde girişimcilik bilincinin oluşturulmasına yönelik önemli bir adım atarak İstanbulluların hizmetine sunduğu Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi ile geleceğe yapılacak en büyük yatırıma imza attı. Girişimciler, akademisyenler, profesyonel ve öğrencilerin girişimcilik kültürlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla oluşturulan bir ekosistem ile bu yönde çok önemli adımlar atılması planlanıyor.
“AR-GE, yazılım, inovasyon, girişimcilik kavramlarının izini sürdük”
Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada gençlere ve akademisyenlere seslenerek, onların girişimci yönlerini destekleyen bir merkezi İstanbulluların hizmetine kazandırdıklarını vurgulayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, şunları söyledi:
“Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirdiğimiz Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’ni hayata geçirirken AR-GE, yazılım, inovasyon, girişimcilik kavramlarının izini sürdük. Vizyonumuzun temelinde “Sürdürülebilir Kalkınma” var. Burada araştırma ve yenilik bilincinin, teknoloji ve bilim kültürünün uygulama temelli olarak gelişmesini sağlayan bir yapıdan bahsediyoruz. Buna göre merkezimizde girişimciler için ofisler, eğitimler için interaktif sınıflar, yeni nesil teknolojilere yönelik Ar-Ge projelerinin hayat bulacağı bir AR-Ge laboratuvarı yer alacak. Bu kapsamda çok önemli programlar hazırladık.
FabLab Programı’nda girişimcilerimiz atölyede bulunan uzmanlarımız eşliğinde belirlenen ekipmanları ücretsiz bir şekilde kullanacaklar. İdeathon Programı’yla inovatif bir fikir geliştirmek ve girişimci olmak isteyen girişimci adaylarına ulaşacağız. Girişimcilik Programı da mevcut fikrini geliştirip, yatırımcıyla buluşmak isteyen girişimcilere yönelik düzenlenen programdır. Burası Üsküdar, burası Türkiye’nin eğitim oranı yüksek yerlerinden biri. Böyle olunca taleplerin de düzeyi yükseliyor. Bizim, sizler için daha çok çalışmamız gerekiyor. Biz de öyle yapıyoruz. Dünya çapında bir yerel yönetim hizmeti sunuyoruz. Atölye Üsküdar bunun en iyi ve şimdilik en son örneği oldu. Herkes için, İstanbul için hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Merkezle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.