Boni Global tarafından geliştirilen ve iş yerlerinde çalışanların üzerlerinde taşıdıkları giyilebilir cihazlar yardımıyla diğer insanlarla sosyal mesafeyi korumalarını sağlayan Safe Steps uygulaması içerisine ‘HES Kodu Sorgulama Kurumsal Entegrasyon’ modülü eklendi.
Bu yeni modül sayesinde Safe Steps kullanan iş yerleri uygulamanın yönetim paneli üzerinden çalışanlarının ve ziyaretçilerinin HES kodunu sorgulayabilecek.
Sağlık Bakanlığı’nın bir süre önce kullanıma sunduğu “HES Kodu Sorgulama Kurumsal Entegrasyon” servisi, en az 500 çalışanı bulunan iş yerlerine, personel ve gelecek ziyaretçilerin pandemi risk durumunu sorgulamasına imkân tanımaya başladı. Safe Steps de “HES Kodu Sorgulama Kurumsal Entegrasyon” servisini bir modülle ekleyerek, oluşabilecek iş sağlığı ve güvenliği risklerine karşı tedbir alınmasını kolaylaştırdı.
Entegrasyon nasıl çalışıyor?
HES kodu, “Kontrollü Sosyal Hayat” kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerde kurumlarla ve kişilerle, pandemi açısından kişinin herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını güvenli şekilde paylaşmasına yarıyor. Paylaşılan HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabiliyor.
Getirilen yeni düzenlemeye göre 500 ve üzeri çalışana sahip iş yerleri Sağlık Bakanlığı’na başvurarak HES kodu sorgulama iznini alabiliyor. Bu izne sahip şirketler, Safe Steps kullandıkları takdirde uygulamanın yönetim paneli üzerinden, ek işleme gerek duymadan çalışanlarının HES kodunu sorgulayabilecek, anlık olarak çalışanların risk durumunu ve karantina bilgilerini kontrol edebilecek. Bunun haricinde, dışarıdan gelen ziyaretçilerin HES kodunu alarak onların da risk durumunu ve karantina bilgilerini ziyaretçi binaya giriş yapmadan öğrenilebilecek.
Bu entegrasyonu sağlayan ilk sosyal mesafe ve temas takibi aracı olan Safe Steps, gizlilik ihlallerinin önüne geçebilmek için çalışanların ve ziyaretçilerin sağlık durumlarını değil, sadece risk durumları ve karantina bilgilerinin görüntülenebilmesine izin veriyor. Safe Steps’te şifreli olarak tutulan bu bilgilere sadece firmanın yetkilendirdiği İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı ya da İş Yeri Hekimi gibi kişiler erişim sağlayabiliyor.
Sağlık Bakanlığının verdiği serviste çalışanların sağlık bilgisi ya da pandemi test sonucu paylaşılmıyor. Sadece kişilerin risk ve karantina durum bilgisi görüntülenebiliyor. Bu sayede çalışan ve ziyaretçilerin kişisel gizlilik hakları koruma altında kalıyor.