Bluedot Business: Yerli girişim Bluedot’tan işletmelerin elektrikli araçlardan gelir elde edebileceği yeni iş modeli

Türkiye’deki e-mobilite sektörünün önde gelen girişimlerinden Bluedot ile elektrikli araçlar hakkında uçtan uca danışmanlık hizmeti veren şirketi E-Garaj; müşteri odaklı, çevik ve dijital bir elektrikli araç şarj çözümü için bir araya geldi.

Bluedot, elektrikli araç kullanıcılarının konumlarına en yakın şarj ünitelerine ulaşmasını, rezervasyon ve ödeme işlemlerini gerçekleştirmesini sağlayan online bir platform. Aynı zamanda şarj ünitesi sahiplerinin sahip oldukları üniteleri haritada göstererek paylaşımlı gelir modeli ile gelir elde etmesine de olanak tanıyor. Elektrikli araç sürücülerine sunduğu çözümüyle farklı ülkelerde binlerce sürücünün gündelik hayatına dokunan Bluedot, dijital ve kolay ulaşılabilir bir elektrikli şarj altyapısı kurarak e-mobilite sistemini sürdürülebilir kılmak istiyor.

İşletmeler için elektrikli araçlardan gelir elde etme modeli

Bluedot Business ile elektrikli araç sektöründe dinamik ve müşteri odaklı premium hizmeti herkese ulaşılabilir yapmayı hedefliyor. Bu sayede restoran, kafe, otel, spor salonu gibi pek çok farklı işletme, elektrikli şarj ünitelerini Bluedot mobil uygulamasına entegre edebilecek ve Bluedot App içerisindeki elektrikli araç sahiplerine çok daha kolay ulaşılabilecek. Böylelikle o işletmede elektrikli şarj olduğunu gören kullanıcılar, o işletmeyi ziyaret edebilecek.

İki farkli hizmet paketi ile CaaS (Charging as a Service) modeli ile Dunyadaki rakiplerinden cok farkli bir hizmet veriyor.

E-Garaj, Türkiye’nin ilk elektrikli araçlar hakkında uçtan uca danışmanlık hizmeti veren şirketi olarak elektrikli araçlara dair yazılım, donanım, şarj ekipmanı, servis, bakım, otomobil alim\satim ve teknik destek sağlıyor. Bluedot ve E-garaj, gerçekleştirdikleri partnerlikle Türkiye’deki elektrikli araç farkındalığını artırmak ve gittikçe artan şarj ünitesi talebine kolaylıkla entegre olabilecek dijital bir platform sunmayı hedefliyor.

Girişimin kurucu ortaklarından Ferhat Babacan, ​”Bluedot ve E-garaj işbirliği, Türkiye’de son yıllarda başlayan ve gelecek yıllarda etkisini arttıracak e-mobilite için dijital bir altyapı niteliğinde. Partnerlik kapsamında Türkiye’de yeni nesil bu deneyime öncü olmaktan ve elektrikli araba servis ve şarj ünitesi operasyon lideri E-Garaj’a hizmet vermekten heyecan duyuyoruz.” diye ekliyor.

Partnerlik ile tüm işletme ve elektrikli araç sürücüleri, enerji kullanımlarını verimli bir şekilde yönetebilecek. Bu süreçte bugün ve gelecek nesiller için daha yeşil bir topluma katkıda bulunmalarına olanak sağlayacak önemli adımlar atılacak. Partnerlik kapsamında 10 ay içerisinde, elektrikli araç ekosistemine bine yakın yeni şarj ünitesi katmak hedefleniyor.

Bluedot, gelecekte de yeni partnerlikler ile elektrikli araç sektöründe mavi enerjiyi yaymaya devam etmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler