Eren Bali’nin de kurucusu olduğu Carbon Health, 100 milyon dolar Seri C yatırım aldı

Türk girişimci Eren Bali‘nin de kurucusu olduğu girişim Carbon Health, yeni turda Dragoneer Investment Group liderliğinde 100 milyon dolarlık Seri C yatırım turunu tamamladı ve önceki yatırımcılar Brookfield Technology Partners, DCVC ve Builders VC da dahil olmak üzere bu tura katıldı.

Bu yatırım ile San Francisco merkezli sağlık hizmeti sağlayıcısı girişim Carbon Health’in, ABD genelinde 20 pazar için planlanan 100 konteynır tarzı kliniğin açılması da dahil olmak üzere, ülke çapında genişlemeye devam etmesine yardımcı olmak için kullanılacak.

Carbon Health, yerinde bakım sağlamak için nakliye konteyneri tarzı mobil römorklar kullanacak ve bunun için de Reef Technology ile bir ortaklık yaptı. Geçtiğimiz yıl Carbon Health, altı farklı eyalette 27 kliniğe ulaşmıştı. Bu yıl mobil klinikler ile 100’den fazla kliniğe ulaşması bekleniyor.

Carbon Health’in kurucusu ve CEO’su Eren Bali, uzaktan bakımın çok etkili olabilmesine rağmen, bazı durumlarda, müşteriler için eksiksiz bir çözüm sağlamak için sanal doktor rehberliğinde hizmetlerle, bazı hemşire pratisyen desteği gerektirdiğini de dile getirdi. Bu yüzden mobil konteynır modelinde bir hizmet vermenin önemini vurguladı.

Şirket ayrıca, bu modeli kullanarak daha fazla COVID-19 test kapasitesini artırmak istiyor ve COVID-19 aşısı kullanıma hazır olduğunda hızlıca ülke geneline ve dünyaya yaygınlaştırmak istiyor.

Güncel İçerikler