Futbol yıldızı Mesut Özil, girişimlere yatırım yapmak için risk sermayesi şirketi Class 5 Global’in danışmanları arasına katıldı

Futbol yıldızı Mesut Özil, San Francisco merkezli risk sermayesi fonu Class 5 Global‘e stratejik danışman olarak katılarak finans alanında yeni bir kariyer hayatına başlıyor.

Arsenal’in orta saha oyuncusu Özil, sahadaki taktik becerilerini; farklı bir seviyeye taşıyarak, David Beckham, Serena Williams, Kevin Durant ve Carmelo Anthony gibi isimlerin yer aldığı yatırımlar dünyasına taşıyarak, girişimlere yatırım yapma noktasında daha aktif olmak istiyor.

Alman medyasını ve futbol otoritelerini kendisine Türk kökeni nedeniyle ayrımcılık yapmakla suçlayarak 2018 yılında uluslararası müsabakalardan kendisini emekli etmişti. Bunların neticesinde kendisine, futbol sonrası hayatı için yeni bir sayfa açmış oldu.

Class 5 Global, gelişmekte olan pazarlarda dijital girişimlere yatırım yapan San Francisco merkezli bir risk sermayesi (Venture Capital – VC) şirketidir. Şirketin üst düzey yöneticileri daha önce Careem ve CargoX gibi şirketlerdeki ilk ABD yatırımcıları olan Lumia Capital‘in de kurucu üyeleriydi.

Girişimlere ilgi duyan Mesut Özil’in 100 milyon dolardan fazla fona sahip olan Class 5 Global’in zaten yatırımcıları arasında da olduğu söyleniyor.

Konuyla ilgili Özil “Aktif olarak futbol oynarken futbol sonrası kariyerimi şekillendirmek ve üzerinde çalışmaktan heyecan duyuyorum” açıklamasını yaptı.

Class 5 Global yönetici ortağı Youcef Oudjidane, diğer İngiliz Premier Ligi oyuncularına da danışmanlık yapıyor ve eski Arsenal oyuncusu Kieran Gibbs aracılığıyla Özil ile tanışmıştı. Bu tanışıklık ona yepyeni bir kariyer alanı açtı.

Bakalım ilerleyen dönemlerde Özil’le ilgili girişimcilik alanında ne tür haberler gelecek birlikte göreceğiz.

Güncel İçerikler