Görsel arama hizmeti sunan Syte, pazar payını genişletmek için 30 milyon dolar Seri C yatırım aldı

Görsel arama ve ürün keşif hizmeti sunan Tel- Aviv merkezli girişim Syte, 30 milyon dolar Seri C yatırım aldığını duyurdu.

Fashion Nova ve Farfetch gibi büyük markalar tarafından kullanılan Syte, yatırım sonrasında çalışmalarını ABD pazarında ve Asya-Pasifik bölgesinde genişletmek adına kullanacağını açıkladı.

Syte’ın son yatırım turu Eylül 2019 ‘da 21.5 milyon B Seri ile tamamlandıktan sonra, bu tur Viola Ventures liderliğinde LG Tech Centures, La Maison, MizMaa VenturesKreos Capital ve geri dönen Magma, Naver CorporationCommerce Ventures, Storm Ventures, Axess Ventures, Remagine Media , KDS Media fund katılımıyla sağlandı. Şirket toplamda 71 milyon dolar toplamış oldu.

Tüketiciye aradığı ürüne veya görsele daha hızlı ve daha pratik bir yoldan ulaşma imkanı sağlayan görsel arama motoru; Walmart, Ikea, Pinterest gibi birçok e-ticaret sitesi ve sosyal medya platformları tarafından günümüzde kullanılmaktadır. Bir görsel arama platform olan Syte’ın markalara sunduğu hizmet arasında ise görsel keşif için kamera araması, öneri motorları ve keşif düğmeleri yer almaktadır. Kuruluşunda giyime dayalı arama ile ortaya çıkan Syte günümüzde modanın yanı sıra takı- mücevher ve ev dekoru ürün aramalarını da kapsamaktadır.

COVID-19 krizi ile artan e-ticaret talebinden sayesinde 2020’nin ilk aylarından bu yana müşteri talebinde %38 bir artış gözlemlediklerini dile getiriyorlar. Şirketin CEO’su ve kurucu ortağı olan Ofer Fryman Syte’ın sunduğu ürün keşif teknolojisinin daha çok kişileştirilmesi adına birçok duyudan – görsel, ses ve daha fazlası- yararlanılanacağını dile getirdi. Syte’tan faydalanan markaların ise yatırımlarında %423 lük bir artış yaşandığını dile getirdi.

Güncel İçerikler