Web sitesine gelen botlarla mücadele eden BotGuard, 500 bin Euro yatırım aldı

Web sitelerine gelen kötü amaçlı botlarla mücadele eden BotGuard, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Kendini eşsiz olarak konumlandıran bir bulut tabanlı hizmet olan Tallinn merkezli girişim BotGuard, siber güvenlik alanında sunduğu çözüm ile Estonya’nın önde gelen risk sermayesi şirketi Tera Ventures liderliğinde Stefan LindebergHåkan Saltin ve Per Björklund gibi isimlerin katıldığı turda 500 bin dolar yatırım aldı.

2019 yılında Estonya’nın Tallinn şehrinde kurulan BotGuard, web sitesi sahiplerinin kötü amaçlı yazılım botlarıyla savaşmasını sağlayarak, bilgisayarları insanlardan ayırt etmek için CAPTCHA’nın bozuk görüntülerine olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

BotGuard, basit bir eklenti kullanılarak herhangi bir web sitesine entegre edilebiliyor. Sayfaya gelen trafiği izliyor ve şüpheli istekleri BotGuard sunucusuna iletiyor. BotGuard algoritmaları alınan bilgileri analiz ederek kötü amaçlı botları filtreliyor ve düzenli ziyaretçilerin gereksiz ekstra adımlar olmadan siteye girmesine izin veriyor.

Şimdiye kadar, web sitelerinde makine ve insan kullanıcıları ayırt etmenin ana yöntemleri, bir ziyaretçiyi VPN kullandıkları için engelleyebilen IP adresi tabanlı güvenlik duvarı ve kullanıcıyı bir bulmacayı çözen CAPTCHA teknolojisi olmuştur. BotGuard bu eklentileri kurmanıza ve ziyaretçilerin zor adımlardan geçmesini engelleyerek, iyi bir kullanıcı deneyimi sunulmasını sağlıyor. Bazen biz de bir form doldururken ReCaptcha eklentisinde doğru seçimleri yaptığımız halde 10-15 kere denetebiliyor. Bot tespiti arka planda yapılıyor ve iyi kullanıcıların sitede daha az güçlük çekmesini sağlıyor.

BotGuard’ın kurucu ortağı Nik Rosenberg‘e göre, daha önce yalnızca büyük şirketler, aylık on binlerce Euro’ya varan ücretlerle etkili bot karşıtı siber güvenlik çözümlerini karşılayabiliyordu, ancak şimdi: “BotGuard’ın bulut hizmeti KOBİ’lere Ayda yalnızca birkaç Euro karşılığında web sitelerini kötü botlardan koruma fırsatı sunacak.” dedi.

Uzmanlar, bugünün web trafiğinin yüzde 50’ye kadarının botlardan geldiğini tahmin ediyor. Bununla birlikte, diğer botlar açıkça kötü niyetli, web sitesi içeriğini kopyalıyor, spam gönderiyor, kullanıcıların hesaplarını çalmaya çalışıyor ve diğer istenmeyen etkinlikleri gerçekleştiriyor. BotGuard, bu sorunun ortadan kaldırmak için kuruldu.

Tera Ventures’ın Kurucu Ortağı Stanislav Ivanov, BotGuard’ın dünya çapında önemli bir sorunu çözdüğünü dile getiriyor: “İnternet, günlük hayatımızda önemli bir rol oynuyor, bu yüzden siber güvenlik ve bilgi koruma konusu hiç şüphesiz günümüzü ön plana çıkan sorunlardan biri. BotGuard’ın bu soruna çözümünden, olaya derin yaklaşımından, ekibin güçlü geçmişinden ve yetkinliğinden etkilendik. Bir web sitesi sahibinin bugün BotGuard’ı kullanmaması için iyi bir neden düşünemiyorum.” dedi.

Güncel İçerikler