insha Ventures: Albaraka Türk’ten yeni fintech girişimlerin çıkması için kurulan teknoloji şirketi

insha Ventures, Albaraka Türk tarafından hayata geçirilmiş, finansal teknoloji alanındaki bilgilerini kullanacakları ve kapsamlı piyasa deneyimleri ile Türkiye‘nin ilk fintech girişim kurucusu olarak faaliyet göstermeye başlayan bir şirkettir.

Nasıl oyun stüdyoları yeni oyunlar üretiyorsa, insha Ventures da yeni fintech girişimler üretecek.

Hatırlatmak gerekirse Albaraka Türk; KOBİ ve müşteriler için dijital ödeme uygulaması Alneo ile Avrupa’da faizsiz dijital bankacılık hizmeti veren Insha‘yı geçtiğimiz zamanlarda hayata geçirmişti. Tüm bu girişimlerin de insha Ventures altında toplanacağını düşünüyoruz ve ayrıca banka içerisinden yeni fintech fikirlerin çıkması ve bir girişim haline dönüşmesi için çalışılacak. Çalışmalarını merkez olarak İstanbul’daki genel müdürlük binası olarak seçen banka, Berlin’de de bir ofis açarak, girişimlerin global bir ayağının da olmasını sağlayacak.

Uzun yıllardır belli kalıp ve alışkanlıkların var olduğu ve zamanın çok daha yavaş ilerlediği bir iş dünyası geleneğine alışkınız. Aslında bir yandan kalkınma ve yenilik konularının önemli olduğu, diğer yandan da geleneksel yaklaşım ve alışkanlıkların kolay kolay terk edilmediği bir ortam yaşıyoruz. İş dünyasının büyük bir dönüşümden geçtiği bir gerçek. Finansal teknolojideki son değişiklikler yaşam tarzımızı, müşteri beklentilerini ve iş yapma şeklimizi tamamen değiştirdi.

Bu mottoyla yola çıkan insha Ventures; yeni fintech girişimlerin kurulmasını sağlayacak.

Şirketle ilgili yeni bilgiler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler