Zynga, yerli oyun şirketi Rollic’in satın alınma sürecini 180 milyon dolar ile bugün tamamladı

Zynga, Ağustos ayında; Go Knots 3D ve Tangle Master 3D gibi hyper-casual oyun geliştiricisi ve yayıncısı olan İstanbul merkezli Rollic’i satın alacağını duyurmuştu. Şirketten yapılan resmi açıklamaya göre anlaşma bugün tamamlanmış.

Şirketin yüzde 80’i için yine Ağustos ayında 168 milyon dolar olarak konuşuluyordu ancak son imzalar neticesinde yine aynı oran bu sefer 180 milyon dolar ile tamamlandı. Geriye kalan yüzde 20’lik kısmının satın alınmasını ise önümüzdeki üç yıl içerisinde tamamlamayı planlıyor. Bu noktada Zynga, kuruculara hisse bırakarak motivasyonunu korumak istiyor olabilir. Veya kurucular yüzde 80’i vermiş olsa da, tamamını vermek istememiş olabilir.

Anlaşmanın imzalarının tamamlanması ile Zynga CEO’su Frank Gibeau, hyper-casual oyunlar dünyasında ilk hamlesini yaptıklarını dile getirmiş. Ayrıca Rollic‘in “ilk üç yıldır herkesin moda demeye devam ettiği” bir alanda başarılı olduğunu savunmuş. Yüzlerce geliştiriciden oluşan bir ağı yöneterek oyunları hızlı bir şekilde yayınladığı şirketin geliştirme sürecinden de özellikle etkilenmiş.

Zynga bu satın almayla birlikte, 65 milyon kullanıcının Rollic’ten geleceğini düşünerek toplamda 160 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşmayı planlıyor.

Rollic, Zynga’nın İstanbul’dan satın aldığı dördüncü oyun şirketidir. Bu anlaşmadan sadece birkaç ay önce Peak Games’i 1.8 milyara satın almıştı. Gibeau, şirketin daha fazla satın alma noktasında yeni şirketlerle ilgilendiğini ve görüşmelerin devam ettiğini söylüyor.

Yeni haberler aldıkça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler