Kadınlar için fitness stüdyosu zinciri AimFit, 1 milyon dolar tohum yatırım aldı

Kadın fitness stüdyosu zinciri AimFit, Pakistan’ın ilk VC destekli fitness girişimi olmak için 1 milyon dolarlık bir tohum yatırım aldığını duyurdu.

Bu yatırım turu, LinkedIn’in eski yönticilerinden Aatif Awan tarafından başlatılan Pakistan odaklı bir fon olan Indus Valley Capital tarafından yönetildi. Melek yatırımcılar arasında Atoms‘un kurucu ekibi de yer alıyor.

İki kardeş Mahlaqa Shaukat ve Noor-ul-hira Shaukat tarafından kurulan AimFit, Pakistan’da kadın fitness devrimine öncülük ederek bugüne kadar 42.000’den fazla 5 yıldızlı fitness deneyimi olan 10.000’den fazla kadından oluşan ultra bağlı bir topluluğa hizmet verdi.

AimFit, yatırımı teknoloji tarafını geliştirmek ve güçlü bir yönetim ekibi oluşturmak için kullanacak. Stüdyo planınlarının da diğer taraftan büyümesini hızlandıracak. Şirket, tüm Tier 1 ve Tier 2 şehirlerinde çevrimiçi platformunu kullanıma sunmanın yanı sıra Pakistan’ın büyük şehirlerinde Flagship stüdyolarını da hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Kurucular: Noor-ul-hira Shaukat ve Mahlaqa Shaukat

Kurucu ortak ve CEO’su Mahlaqa, “Pakistan’da ve yükselen benzer coğrafyalarda kadın fitness’ında devrim yapma misyonumuz var. AimFit’in, AimFit’i #MyHappyPlace olarak adlandıran üyeleri üzerinde yarattığı dönüştürücü etkiyi gördük. Zinde ve sağlıklı bir yaşam tarzına, herkesin ulaşabileceği bir dünya hayal ediyoruz. Hedef olarak, viral bir çevrimiçi fitness platformu üzerinde çalışıyoruz. COVID-19, online projemizi hayata geçirmek için hızlandırdı ve şimdi uluslararası büyümeye geçmeden önce önümüzdeki aylarda Pakistan genelinde hızla yayılmamızı sürdürerek çok kanallı modelimizi ileri seviyeye taşımayı planlıyoruz.” dedi.

Kurucu kardeş ikilisi Mahlaqa ve Noor, yerel ihtiyaçlara hitap eden viral bir çevrimiçi fitness platformunu başlatarak kadınları, Pakistan gibi gelişmekte olan pazarlarda, fitness’a erişilebilir hale getirmek istiyor.

Kurucuların kişisel bir tutkusu olarak başlayan girişim, Pakistan’ın Lahor kentinde küçük bir kiralık alandan, tamamı AimFit’in kendi eğitmen akademisi ve sertifikası aracılığıyla eğitilmiş 55 eğitmenden oluşan büyük bir stüdyoya dönüştü.

Dünyadaki en büyük 5. nüfusa sahip olan Pakistan, Global Wellness Institute tarafından yapılan bir araştırmaya göre 2018 yılında eğlence amaçlı fiziksel aktivite için 150 ülke arasında şok edici bir şekilde 149’uncu sırada yer almıştı. Aslında bu araştırma, Pakistan gibi pazarlarda fiziksel aktivite ihtiyaçların ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu düşüklüğü de fırsat bilen girişimciler, harakete geçerek girişimlerini kurdular.

İki kardeş; bir adaya gidip burada hiç kimse ayakkabı giymiyor biz burada kimseye ayakkabı satamayız diyen pazarlamacı olmaktansa, hiç kimse ayakkabı giymiyor aslında herkes bizim potansiyel müşterimiz ve herkese ayakkabı satabiliriz diyen pazarlamacı rolünü üstlendiği için büyümesini hızla sürdürüyor.

Kurucu Ortak ve COO olarak görev yapan Noor “Pakistan’daki fitness endüstrisinde son 5 yılda bir patlama yaşandı ve AimFit’in bu bağımsız fitness stüdyoları ekosistemini sağlamada oynadığı rolden gurur duyuyoruz. Kadınlar için ölçekli, çevrimiçi bir fitness çözümüne odaklanan doğrudan bir çevrimiçi rakip olmasa da, pazarda birden fazla kişi ve marka var. Bu büyümeyi görmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Önceki görevinde LinkedIn’in yarım milyar üyeye ulaşmasına yardımcı olan Indus Valley Capital’in Kurucusu ve Yönetici Ortağı Aatif Awan, bu yatırmla ilgili yorum yaparak, “Indus Valley Capital olarak misyonumuz, dönüşüme öncülük eden girişimlere yatırım yapmak.” dedi.

Güncel İçerikler