fonbulucu’nun ana şirketi Global Kitle Fonlama Platformu, 6 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı

Kitlesel fonlama platformu fonbulucu ile tanınan Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş, SPK’dan lisans almadan hemen önce 6 milyon TL değerleme ile ilk yatırımını aldı.

Ülkemizde paya dayalı kitle fonlama platformu izni için SPK’ya ilk başvuran şirket olan Global Kitle Fonlama Platformu A.Ş.’nin yatırım turuna O. Mutlu Topal, Prof. Dr. Abdulhakim Coşkun, ECONiX Araştırma Analiz ve Danışmanlık A.Ş., Gürülay Akpınar, Cengiz Akpınar, Yalçın Koçak, Av. Dr. Ahmet T. Keşli, Vahit Altun, Serhat Şimşek ve Ömürlü Yavuz başta olmak üzere 17 kişi katıldı.

SPK’dan izin alma sürecinin sonunda olan fonbulucu.com’un, ülkemizde de bir ilk olacak olan ve Ekim Ayında açıklayacağı ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası merakla bekleniyor.

Konu hakkında bilgi veren platformun kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Yıldız; Ülkemizde yasallaşan Paya Dayalı Kitle Fonlaması faaliyetlerini yapmak üzere ilk başvuruyu biz 14 Ağustos 2020 tarihinde yapmıştık. Bu başvurumuzun değerlendirme aşamasının sonuna geldik. Çok yakın bir zamanda lisansımızı alarak faaliyetlerimize başlamayı ümit ediyoruz. Tüm hazırlıklarımız tamam ve ilk kampanyamızda yatırımcılar için büyük bir sürpriz hazırladık. Girişim ekosistemine en büyük katkı girişimcilerin finansmana erişmelerini ucuzlatacak ve kolaylaştıracak katkılardır.

Girişimcilerimizin finansmana kolay, hızlı, düşük maliyetli ve teminatsız erişimlerinin çok önemli olduğunu artık anlamamız gerekiyor. Sistemimiz sayesinde bu erken aşama girişimlerde yatırımcı olarak yer almanın artık son derece kolay olacağını da belirten Yıldız, tamamladığımız yatırım turu bize lisans almadan hemen önce büyük bir moral ve güç vermiştir. Bu aşamada şirketimize ve kitle fonlamasının geleceğine inanan yatırımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi daha fazla çalışma zamanı. Girişimci ve Yatırımcı ekosistemi bizlerden çok şeyler bekliyor. ‘dedi.

Girişimcilere başlangıç aşamasında payları ucuz iken yatırım yapanların bu girişimlerin sonraki aşamalarda yeni yatırımlar almaları durumunda çok kazançlı çıkacakları bir sistem sunan Paya Dayalı Kitle Fonlama Sistemi, ayrıca girişimcileri finansa ulaştırırken ülke için çok önemli olan istihdamın da artmasını sağlıyor. Girişimci ekosisteminin yüzde 1-2 puan dahi büyümesinin ülke ekonomisine katkısı milyarlarca dolar oluyor.

Güncel İçerikler