TÜBİTAK BİGG+ uygulayıcı kuruluşu House of Human, 30 girişime mentorluk desteği başlattı

TÜBİTAK BİGG+ Mentor Arayüz Uygulayıcı Kuruluşu olan House of Human tarafından, TÜBİTAK desteği almış 30 girişime yaklaşık 35 mentor ile Eylül 2020 – Mart 2022 tarihleri arasında 18 ay süre ile ücretsiz mentorluk desteği süreci başlatıldı.

Bu kapsamda aşağıda yer alan 22 girişim ve ilave olarak önümüzdeki dönem için seçilecek 8 Tekno Girişim daha sürece dahil edilecek.

House of Human proje için 1.35 milyon TL bütçe ayırdı

House of Human tarafından bu proje için toplam 1.350.000 TL ayrıldı. Projenin KPI larının gerçekleşmesi durumunda son ödemesi 2022 yılında olmak üzere TÜBİTAK tarafından 750.000 TL ye kadar geri ödeme yapılabilecek.

TÜBİTAK’ın Ödeme İçin KPI Şartı Var :

TÜBİTAK’ın geçmişten farklı ve haklı politikası kapsamında arzu edilen başarının yakalanamaması durumunda 750.000 TL ilk ödemenin yaklaşık 190 bin TL’si geri ödenmeyebilecek. Projenin TÜBİTAK tarafından belirlenen KPI (Anahtar Performans Göstergeleri) başlıkları Satış, ciro, müşteri sayısı, pazar paylarında artış vb. başlıkları içeriyor.

Bu kıstas gerek mentorlar, gerek House of Human gerekse Tekno Startuplar için önemli bir motivasyon kaynağı olacak.

TÜBİTAK mentor Havuzu için 2015-2016 yılları arasında 8 dönemde 180 mentor yetiştiren House of Human, bu projenin devamı olarak 2020-2022 tarihleri arasında BİGG+ Uygulayıcı Kuruluşu ve BUBA Campus Girişimcilik Üssü kurucu ortağı rolleriyle Startup ekosisteminde yol almaya devam ediyor.

House of Human Kurucu ortağı ve BUBA Campus CEO’su Nuri Murat Avcı, proje ile ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bu 18 aylık süreçte başarılı sonuçlar elde etmek için ekosistemin en değerli mentorluk platformları Tüm Girişimci ve İş Mentorları Derneği (TÜGİM) ve Mentor Derneği (MENTORDER) ile işbirliği yapıyor ve kendilerinden profesyonel destek alıyoruz. Elbette bu projeye mentorluk hariç diğer destekleri de sunmanın ne kadar önemli olduğunu bildiğimiz için projeye TÜBİTAK desteklerine ilave olarak yaklaşık 600.000 TL bütçe ilave ettik. Web tasarımından, grafik tasarımına, Video çekimlerine, ileri seviye girişimcilik eğitimlerinden, yatırımcı görüşmelerine kadar pek çok alanda girişimlerimize destek olmayı hedefliyoruz. Aslında TÜBİTAK’ın 190.000 TL ye varan KPI yaptırımı da hesap edildiğinde yaklaşık 790.000 TL ilk bir risk alıyoruz. Elbette, Mentorlarımızın da TÜBİTAK ın belirlediği KPI paralelinde başarı kriterleri mevcut. Bu riskin küçük bir bölümünü onlarla da paylaşacağız. Bu da ülkemizde herkesin taşın altına elini sokması açısından bir ilk olacak. Ayrıca partnerimiz olan BUBA Melek Yatırım Ağı ve Bosphorist Girişim Sermayesi Yatırım Fonu ve İstanbul Portföyün diğer GSY Fonları ile de girişimlerimize yatırım kaynağı yaratmaya çalışacağız. Platform olarak Türkiye’nin iyi startuplarından mentorluk platformu Mentornity ile anlaştık. Süreçlerimizi buradan yönetiyoruz. Oldukça memnunuz.” dedi

Bu hizmetten destek alan Tekno girişimler :

  • AQUA Vizyon: Dalga Enerjisinden Elektrik Üretimi
  • Arcadia Design: AR tabanlı ev dekorasyon uygulaması
  • Ayge Sağlık Teknolojileri: Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında hasta ihtiyaçlarının karşılanması
  • BPREG Kompozit Tekstil: Doğal elyaf takviyeli kompozit malzeme üretimi
  • Carbono Kimya: Nanopaçacık üretimi, modifikasyonu, karakterizasyonu ve farklı alanlarda (biyogörüntüleme/biyosensör) uygulamaları
  • Corbell Robotik: Fizik tedavi / Rehabilitasyon robotik sistemleri
  • Debye Teknoloji: Tıbbi cihazlar statüsünde yer alan yüksek hassasiyetli ve düşük maliyetli Kalorimetre Analiz Cihazı üretimi.
  • Epicrone Technology: İnşaat sektörüne özel yazılım geliştiren firma
  • Furya Nanolif: Nanolif üretiminde yüksek seviyede maliyet düşürücü teknoloji.
  • Günili Yazılım: CAD/CAM Yazılımı, Ünitleri ve Kütüphanesi geliştiren firma
  • HydroMate (ARYAS): Kendine özgü üretilen basınç sensörü ve IoT teknoloji sayesinde başlıca, pompayı maksimum verimde çalıştırarak en az %40 su ve elektrik tasarrufu sağlamaktadır.
  • KZ Mekatronik: Mesleki ve teknik eğitim amaçlı eğitim donanımlarının tasarımını ve üretimini yapmakta, çeşitli anahtar teslim endüstriyel projeleri hayata geçirmekte. Ayrıca Savunma Sanayi Başkanlığı yerli ana tedarikçilerinden biri olarak savunma sanayi için ürün geliştirmektedir.
  • MECSO Farmer: Model ve üretim yılı bağımsız Tarım makineleri için otomatik dümenleme sistemi geliştirilmesi.
  • ODC Araştırma: Kanser Tanı kitleri üretimi ve biyoteknolojik ilaç araştırma geliştirmesi
    Phycotec Biotechnology: Yosundan, besin değeri yüksek fonksiyonel gıda ve bio yakıt üretimi.
  • SSAT AI: Sesli seyahat asistanı ve Türkçe ChatBot
  • TARLAB Biyoteknoloji: Öncelikle Ayçiçek Tohum ıslahını 10 yıldan 1 yıla düşüren genetik ıslah teknolojisi.
  • Triton Inovatif Teknolojiler: Deniz, akarsu, göl vb çevresel suların toksisitesini ölçebilen ve laboratuvar ortamından bağımsız taşınabilir cihaz.
  • Tumurly: Akıllı güneş ve rüzgar sistemleri üzerine uzmanlaşmış, arge çalışmaları yapan ve özgün ürünler geliştirip üreten bir teknoloji ve mühendislik firması.
  • Visiosoft: VisioAI for GIS;Akıllı şehirler için; kameralardan ve fotoğraflardan derin öğrenme ile obje tanıma ve hassas küresel konum saptama
  • Windlar: insansız hava araçları ile rüzgar türbinlerinden aldığı kanat görsellerini, görüntü işleme ve makine öğrenmesi yöntemleriyle yorumlayarak detaylı raporlama ve analiz çözümleri hizmeti vermektedir.
  • YZ Teknoloji: Tarım ve endüstiryel uygulamalar için kablosuz sensör uygulamaları geliştirmek. Türkiye’nin Dünya da ki konumu önlerde olan arıcılık sektörü ilk uygulama alanı olarak seçilmiştir.

Güncel İçerikler