Sizlere Haziran ayında hikayesini paylaştığımız ve yatırım alacağından haberdar olduğumuz o zamanki adıyla Bartme, yeni adıyla Barty, 5 milyon TL değerleme üzerinden 1 milyon TL tohum yatırım aldı.
Aldıkları yatırım ile birlikte ürün yelpazesini 18 kategoriye çıkartmayı planladıklarını belirten Barty’nin Kurucusu Semih Kılıçgedik “Barty’i 2022 yılında Güney Doğu Asya ve Orta Doğu pazarlarında da kullanıcılarla buluşturmak istiyoruz.” dedi.
Yeni adı artık: Barty
Oluşturduğu modelin denemesini önce kitap kategorisi ile yapan Barty, aldığı yatırım ile birlikte ürün yelpazesini elektronikten hobi, oyun, müzik eşyalarına; spor aletlerinden bebek ürünlerine 18 farklı kategoriye çıkartmayı hedefliyor. Ayrıca bu yeni süreçle birlikte de Bartme olan adlarını Barty olarak değiştirdiler.
Söz konusu yatırımda kurumsal ve bireysel yatırımcılardan oluşan bir yatırımcı grubu göze çarpıyor. Yatırım turunda, Geometri Melek Yatırım Ağı A.Ş., Batı Law gibi şirketlerin yanı sıra Keiretsu Forum’dan İbrahim Özer (Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş), Mine Şenuysal Özgür, Faik Ulutaş, Figen Korun, Erman Kumcu, Alper Şener ile bireysel yatırımcılardan Doğukan Doru Alkan, Elvan Sevi Bozoğlu, Hüseyin Nalbantoğlu ve İrfan Toker yer aldı.
Barty’nin hikayesi
Hedef 2022 yılında yurt dışına açılmak
Yeni yatırım ile birlikte milyonlarca eşyanın makine öğrenmesi ile piyasa değerinin belirlendiği ve sanal alışveriş puanı ile çapraz takas yapmaya olanak sağlayan mobil öncelikli, renkli ve akıcı bir nakitsiz alışveriş deneyimi sunmak istediklerine vurgu yapan Barty’nin Kurucusu Semih Kılıçgedik, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Teknoloji temelli hızla büyüyen 2. el pazarına yeni bir dikey eklemek üzere şahsına münhasır bir C2C model geliştirerek yola çıktık. Projenin en başında hedef kitlemizi ve sorunlarını tespit ederken çok titiz davrandık. Barty kullanıcılarının bizlere gösterdiği yoğun ilgi, bizleri günlük hayatlarına almaları ve onlara sağladığımız faydayı görmek paha biçilemez. Buna ek olarak salgının en belirsiz döneminde, Barty’nin emektarlarına ve ufkuna inanarak yatırım kararı alan kurumsal ve bireysel hissedarlarımıza da teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz. Şu ana kadar 11 bin aktif kullanıcı ‘Barty’ dedi ve tamamen ücretsiz uygulama içerisinde 2 bin üzerinde takas gerçekleşti. Şimdi sırada Barty’cilerin sayısını farklı coğrafyalardan milyonlara götürmek var. 2021 yılında 1 milyon kayıtlı kullanıcı ile 400 bin TL’lik aylık ciroya ulaşacak yol haritamızı uygulamaya başladık. Asıl bizleri heyecanlandıran ise 2022 yılında Barty’i Güney Doğu Asya ve Orta Doğu pazarlarında görmeye başlayacak olmamız.”
Döngüsel ekonomide ürünlerin yeniden kullanıma odaklanan Barty, her eşyanın değerinde ve hızlı bir şekilde el değiştirilebileceği bir platform oluşturmak amacıyla 2019 yılı Kasım ayında kuruldu. Şu anda 11 bin aktif kullanıcısı bulunan Barty’de bütün takaslarda Barty isimli sanal alışveriş puanı kullanılmakta, makine öğrenmesi temelli bir algoritma ile kullanıcıya elinden çıkarmak istediği eşyanın değeri Barty Puan cinsinden önerilmektedir. Ayrıca Workup Girişimcilik Programı‘nın altıncı dönemine seçilen girişimler arasında da yerini aldı.
Türkiye girişim ekosisteminden kaynağından içerik üreten yayın olarak girişimin yatırım fotoğraflarının çekimini yaptığımız ve o anlara şahit olduğumuz için mutluyuz. Yeni tüm gelişmeleri oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.