Hindistan merkezli spor odaklı girişim Dream Sports, 225 milyon dolar yatırım aldı

Merkezi Mumbai’de olan fantezi spor uygulaması Dream11‘in ana girişimi Dream Sports, yeni yatırım turunda 225 milyon dolar aldı.

Dünyanın en büyük ikinci internet pazarına sahip olan Hindistan’da bulunan firma, Tiger Global Management, TPG Tech Adjacencies (TTAD), ChrysCapital ve Footpath Ventures gibi firmalardan yatırımını sağladı.

Şirketin sunduğu Dream11 uygulamasının, Disney ve Facebook dahil birçok büyük firmanın ilgisini çeken kriket oyunu sayesinde kullanımı yaygınlaştı. Dream11, oyuncuların yaklaşan bir maç için en iyi karakterleri seçmelerine olanak tanıyor. Kullanıcılar seçtikleri takımın performansına bağlı olarak para ödülleri kazanabiliyorlar.

Dream11 aynı zamanda dünyanın en popüler spor etkinliklerinden biri olan Hindistan Premier Ligi (IPL) kriket turnuvasının 2020 sezonunun isim sponsoru oldu. Girişim, daha önce akıllı telefon firması Vivo tarafından güvence altına alınan isim sponsoru haklarını 30 milyon Dolar teklif ederek kazandı. IPL’nin yeni sezonu, pandemi nedeniyle aylar süren ertelemeler sonrası yakında başlayacak.

Dream Sports, son yıllarda ticari satış gibi farklı sektörlerde yer almaya başladı. Dream Sports’un CEO’su ve kurucu ortağı Harsh Jain yaptığı açıklamada, girişimin 100 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu belirtti. Fantezi sporlara ilginin arttığını belirten Jain, “Vizyonumuz, spor teknolojisi ve inovasyon yoluyla Hindistan için sporu daha yaygın ve iyi hale getirmek” dedi.

Güncel İçerikler