Çin merkezli AR gözlük girişimi Nreal, 40 milyon dolar Seri B yatırım aldı

Nreal Light AR gözlüklerinin yaratıcısı Çin merkezli girişim Nreal, seri B yatırımı için turuna 40 milyon dolarlık yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna katılanlar arasında iQiyi, GP Capital, CCEIF Fund, GL Ventures ve Sequoia Capital China‘nın katılımıyla Çinli video paylaşım platformu Kuaisho yer aldı.

Şirket, Şubat 2019’daki yatırım turundan bu yana yalnızca Güney Kore’de bulunan Nreal Light AR kulaklığını ticarileştirdi. Görsellik için akıllı telefon gerektiren gözlük şeklindeki kulaklık, Samsung Galaxy Note 20 veya LG Velvet modelleri ve 5G veri planı ile birlikte geliyor. Ülkedeki veri planıyla birlikte akıllı telefonlar için ürün fiyatı yaklaşık 295$, 5G veri planı seçeneği olmadan kulaklığın fiyatı yaklaşık 590 dolar olarak biliniyor.

Seri B yatırımı ile aldığı yatırımı iki katından fazla artıran Nreal, kullanılabilirlik alanını genişletmeyi planlıyor. Forbes’a göre, Nreal Light’ın bu sonbaharda ABD’de piyasaya sürülmesi ve fiyatının 500 dolar olması bekleniyor. İlerleyen aylarda AR gözlük yaratıcısı Nreal’in farklı pazarlarda yer alacağı öngörülüyor.

Güncel İçerikler