Bittrex Global, Türk Lirası’na endeksli stabil kripto para BiLira’yı listeleyeceğini duyurdu

Dünyanın en büyük 10 kripto borsasından biri olan küresel kripto para borsası Bittrex Global, Türk Lirası’na endeksli stabil kripto para BiLira (TRYB) projesini listeleyeceğini duyurdu.

Böylece Türkiye’deki Bittrex kullanıcıları, masrafsız bir şekilde hesaplarına TRYB’lerini transfer edebileceği ve Bitcoin (BTC), Tether (USDT) paritelerinde alım satım işlemleri gerçekleştirebileceği belirtildi. Bunun yanı sıra, TRYB sayesinde Bittrex üzerinde bulunan 250’den fazla kripto paraya da erişim imkanı bulabileceği söylendi.

BiLira, geleceğin merkezi olmayan ve eşler arası finansal ağlarına erişimi geliştirme vizyonuna sahip bir stabil kripto para sağlayıcısı olmasının yanı sıra, TRYB kripto para birimi, Türk Lirası ile desteklenen bir ERC-20 stabil kripto parasıdır. Bir yıl önce kurulmasına rağmen, şirketin 2000’den fazla kullanıcısı ve 20 milyondan fazla TRYB’si dolaşımda bulunmaktadır.

Herhangi bir para birimi, üç temel işlevi yerine getirmelidir; değer saklama aracı, değişim aracı ve hesap birimi. Bahsedilen tüm işlevlere sahip olan TRYB stabil kripto para birimi, farklı kullanım alanlarında da kullanılmaktadır. Kripto para birimlerinin geniş çapta benimsenmesi ve kullanımı, iyi kurulmuş yerel ve küresel kripto borsaları aracılığıyla daha da artmaktadır.

2016’dan beri Bittrex Global, dünyanın en güvenli ticaret platformlarından biri olmuştur. Bittrex’in en son teknolojisi üzerine inşa edilen Bittrex Global, hem kurumsal hem de bireysel müşteriler için hizmet sunmaktadır. Şirketin genel merkezi Zürih’in finans merkezinin yakınında, Lihtenştayn’da bulunmaktadır.

Bittrex Global’in önde gelen ticaret platformu, blokzincirinin vaadinin gücünü kavrayan ve hareketin bir parçası olmak isteyenler için tasarlanmıştır. Yıldırım hızında alım satımlar, güvenilir dijital cüzdanlar ve endüstri lideri güvenlik ile Bittrex, bu devrim niteliğindeki teknolojiye liderlik etmek için bir değişim yaratmaktadır.

BiLira COO’su Vidal Arditi: “Bittrex listenmesinin Türk kripto yatırımcıları için büyük bir etki yaratacağını düşünüyoruz. Küresel borsalar için bir rampa görevi gören BiLira, böylesine büyük bir isim ve tanınmış yüksek repütasyonlu Bittrex listelenmesi ile kripto paraları daha erişilebilir hale getirecektir.” diyerek listenmenin büyük etkisi hakkında vurgu yaptı.

Bittrex Global CEO’su Tom Albright ise gelişme hakkında: “Bittrex Global’deki misyonumuzun bir parçası, dünya çapında olabildiğince çok insan için finansal katılım sağlamaktır. BiLira gibi ortaklıklar sayesinde, 80 milyon kişinin Türk Lirası kullanarak güvenli bir şekilde kripto para satın alması için kolay ve güvenilir bir yöntem sağlayabiliyoruz. Giderek daha fazla insan yatırım yaptıkça ve dijital varlıklara ilgi duymaya başladıkça, Türkiye pazarına daha fazla finansal hizmet getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler