500 İstanbul, 30 milyon Euro’luk yeni fonu Fund II’yi yakında aktif ediyor

İlk yatırımını 4 yıl önce yapan ve portföyünde 40 girişim bulunan 500 İstanbul, girişimlere yatırımlarını sürdürmeye devam ediyor. Yakında 30 milyon Euro’luk yeni fonu Fund II, yakında aktif hale geliyor.

Bu şirketlerin yüzde 85’i devam yatırım alırken, portföye toplamda 300 milyon dolardan fazla devam yatırımı geldi. Bir başka deyiş ile, 500 İstanbul’un yatırdığı her 1 dolar yatırım için, 50 dolar devam yatırım geldi diyebiliriz.

Portföy şirketlerine yatırım yapan fonlar arasında; Sequoia, Google Ventures, Two Sigma, NFX, Brookfield Asset Management ve Hummingbird gibi isimler bulunuyor.

  • 500 İstanbul kuruluşundan bugüne geçen 4 yıl içinde, 3 adet çıkış yakaladı: Paraşüt, Peoplise ve Cloudpipes.
  • Portföy şirketleri ise 36 farklı ülkede ofis açarken, tüm portföyün son 1 yıl cirosunun yüzde 94’ü ihracat olarak döviz ile gerçekleşti.
  • 500 İstanbul portföy şirketlerin toplamda 2,000’den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Portföyün yüzde 70’i kurumsal B2B çözümlerden oluşurken, yüzde 85’i ise yazılım odaklı şirketleri barındırıyor.
  • Portföydeki 40 şirketten 12’si ise kadın kurucuya sahip (yüzde 30).
  • 500 Istanbul Fund II de çok yakında aktif hale geliyor. 30 milyon Euro büyüklüğe sahip olacak Fund II’de, Hazine Bakanlığı, İTÜ ve TED ile beraber farklı kurumsal yatırımcılar ve bireyler de yer alıyor.

Rina Onur: “4 sene önce çıktığımız bu yolda, birçok girişimcinin hayallerinin peşinden koşup, global pazarlara açılabilmesine tanıklık etmek bu işin en tatmin etici kısmıydı.”

Enis Hulli ise: “Gerek ekip, gerek portöy anlamında büyüyerek yolumuza devam ediyoruz. Öncelikle hedefimiz, teknoloji ihracatına odaklanan şirketlere yatırımlarımızı arttırmak ve yeni ekip arkadaşlarımız ile beraber, girişimciye daha da derin değer önerileri sunmak.” dedi.

Yeni gelişmeleri egirişim olarak sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler