Google’ın yeni ürünü Image Extension hakkında bilmeniz gerekenler

Konuk yazar Günal Oğuzcan Acar, Monofiyat şirketinde Dijital Pazarlama Uzmanı olarak görev yapıyor.

Rekabet Kurulunun aldığı karar doğrultusunda, Google’ın ana sayfa arama sorgu ekranından alışveriş reklamları alanınını 10 Ağustos 2020 itibariyle kaldırmasının ardından, Google’ın Q3 Beta Card’ında Global Open Beta olarak yer alan Image Extension özelliği önem kazanmaya başladı. Google’ın sunduğu bu yeni eklenti özelliğinin ne olduğuna ve nasıl kullanıldığına dair detaylı bilgiyi bu makalede bulabilirsiniz.

Image Extension nedir?

Image Extension, Google’ın mobil cihazlar özelinde kullanıma sunduğu görsel içerikli uzantılardır.

Image Extension’lar kullanıcıların arama sorgularına karşılık veren reklam metinlerinizin sağ tarafında ürün/marka/kategori görseli olarak yer almaktadır.
Image Extension’lar için henüz Türkçe dil desteği bulunmamaktadır. Bu sebeple sadece ingilizce arama sorgularının sonuçlarında yer alacaktır. Örneğin: Bluetooth Speaker veya iPhone7 aramalarında Image Extension’lar tetiklenecektir ancak karaoke mikrofonu veya akıllı cep telefonu gibi aramalarda gösterim almayacaktır.

Image Extension özelliği nasıl kullanılır?

Google Image Extension özelliği tüm dünyada Open Beta olarak İngilizce, İspanyolca ve Portekizce dil desteğiyle sunulmaktadır. Bu özelliği kullanmak için hesabınızla ilgilenen Google danışmanınızla iletişime geçmeniz ve markanızı bu ürün özelinde whitelist ettirmeniz gerekmektedir.

Image Extension özelliği markanız için kullanılabilir olduktan sonra, eklemek istediğiniz Kampanya veya Reklam Grubuna diğer reklam uzantıları gibi eklenebilmektedir. Image Extension’ları eklerken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta eklediğiniz görsellerin nitelikleridir.

Image Extension olarak eklediğiniz görsellerin taşıması gereken özellikler:

  • Görseller “Lifestyle” dediğimiz konsepte; logosuz, ürünün özelliğini en iyi anlatacak nitelikte olmalıdır.
  • Hareketli görseller ve gif’ler kabul edilmemektedir.
  • Orijinal fotoğrafik görüntünün üstüne yerleştirilmiş metin içeren görseller kabul edilmemektedir.
  • Orijinal fotoğraf görüntüsünün bir parçası olan metinler (örneğin: ürünün üzerinde yer alan isim, model bilgileri vb..) kabul edilebilir.
  • Görselin orjinalinde yer almayan photoshop ile yapılan arka planlar kabul edilmemektedir.
  • Görselin üzerine yerleştirilen logolar kabul edilmemektedir. Sadece orjinal görselin parçası olan logolar (orjinal görselde yer alan ürünün üzerinde olan logolar) kabul edilebilir. Buna örnek vermek gerekirse, Coca Cola kutusunun görselini Image Extension olarak kullandığınızda şişenin üzerinde yer alan Coca Cola logosu kabul edilebilir.
  • Kolaj konseptinde hazırlanan görseller kabul edilmemektedir.
  • Görseliniz düşük çözünürlükte veya blurlu ise kabul edilmemektedir.
  • 1×1 ve 1.91×1 boyutlarında görsel kabul edilmektedir. Minimum görsel boyutu 300×300, önerilen reklam görselleri boyutları ise 1200×1200 ve 1200×628’dir.
  • PNG ve JPG formatında, maksimum 5120 KB boyutunda görsel kabul edilmektedir.

Neden Image Extension kullanmalıyız?

Alışveriş reklamlarının en önemli özelliği, arama sorgu ana sayfasında kullanıcılara ürün görsellerinin yer aldığı bir vitrin sunmasıydı. Bu alan, markaların ürünlerini online katalog olarak sunmasına ve sorgu sayfasında kapladığı alanı genişletmesine olanak sağlamaktaydı.

Image Extension’lar reklam metinlerinizin yanında sunduğunuz ürünü / hizmeti görsel olarak sergilemenize ve arama sorgu ekranında kapladığınız alanı arttırmanıza imkan vermektedir. Özellikle Türkiye’de, Image Extension’lar henüz yeterince yaygınlaşmamışken, ürünü kullanan markalar için mobil sonuç sayfalarında rekabet üstünlüğü sağlayabilirsiniz.

Güncel İçerikler