Lojistik yönetim platformu FarEye, 13 milyon dolar Seri D yatırım aldı

Geliştirdikleri yazılım sayesinde müşterilerinin lojistik operasyonlarına esneklik, öngörü ve kolay bir takip yöntemi sağlayan girişim FarEye, 13.7 milyon dolar Seri D yatırım aldı.

The Fundamentum Partnership ve KB Global Platform liderliğindeki tura; M12, Eight Road Ventures, Honeywell Ventures ve SAIF Partners katıldı.

Bu seriyi takip eden 4 ay içinde şirkete ilk kuruluş yılı olan 2013’ten bu yana 51 milyon dolar yatırım almış. sağlamış olan The Fundamentum Partnership ve KB Global Platform  şirkete ek fon desteği sağlayanlar olarak fonlar arasında başı çekmişlerdir.

Müşterilerinin lojistik işlemlerini daha kolay, hızlı ve yakından takip edebilmelerini sağlamak adına oluşturulan lojistik platformu FarEye ile ortaklığa giden Uluslararası Yatırım grubu KB Yatırım’ın Genel Müdürü Chunsoo Kim, yazılı açıklamasında COVID-19 krizinin getirdiği olağanüstü durumun girişimi etkilediğini ve şirketin bu duruma uygun tutumunun oluşturulduğunun altını çiziyor.

KB Global Platform’un FarEye ile işbirliği yapmaktan memnun kaldığını da dile getiren Kim, bunun büyük bir payında FarEye’IN DHL ve Walmart gibi büyük şirketlerin lojistik işlemlerinde müşterilerine kolaylık sağlamasından ve müşterilerinin optimizasyonlarını kolaylaştıran bir platform olmasından ötürü olduğunu söylüyor.

Şirketin CEO’su Kushal Nahata ise , pandemi nedeniyle birçok şirketin yeni teknolojilere ayak uydurması gerektiğinin ve şirketin amacıyla örtüşmesinden ötürü  ötürü genel bir büyümeye gidildiğini söylüyor. Pandemi öncesindeki iki yıl içinde de otomotiv ve imalat sektörünün getirisi sayesinde girişimin yaklaşık %250 büyüme kazanmış olduğunu fakat bu COVID krizinin şu an içinde çok büyük bir avantaja evrilerek şirkete bir büyüme sağladığını dile getirdi.

Güncel İçerikler