Endeavor girişimlerinden MURAL, 118 milyon dolar yatırım aldı

İnsanların büyük bir çoğunluğu görsel zekaya sahip ve uzaktan çalışma süresince işbirliği yapabilmek o kadar da kolay değil. Bu sorunun çözümü için görsel düşünme ve uzaktan işbirliği için dijital bir çalışma alanı geliştiren San Francisco merkezli girişim MURAL, 118 milyon dolarlık Seri B yatırım turunu bitirdiğini duyurdu.

Çevrimiçi bir beyaz tahtadan daha fazlası olan MURAL, müşterilerin; ürün stratejisi ve planlaması, araştırma ve tasarım işbirliği, satış ve danışmanlık görevleri için dijital bir çalışma alanına erişmesini sağlayan yaygın işyeri üretkenlik uygulamaları ile entegre olur, çevik ve tasarım odaklı düşünme metodolojilerinin kullanıldığı atölye çalışmalarını kolaylaştırır.

Suarez-Battan aldıkları Seri B yatırımıyla;  ürün üzerinde çalışmak, pazara giriş stratejisini genişletmek, müşterileri desteklemek ve talebe göre proaktif olmak için daha fazla yetenek işe almak istediklerini açıkladı.

2011 yılında kurulan MURAL, bu süreçte yıllık gelirini üç katına çıkardı ve yılın bu zamanına kadar dünya çapında 1 milyondan fazla aylık aktif kullanıcıya ulaştı.

Suarez-Battan; şirketin teknolojisinin, pazarın teknolojisine yetişmesini beklemekte sabırlı olduğunu söyledi. Artık buna sahip oldukları için, şirket küreselde ölçeklenmeye hazır. Bu nedenle Amerika ve Batı Avrupa’da daha fazla ürün ekibi işe alınacak.

Kurucu, “Artık gelir yoluyla büyümek için müşterilere satış yapmaya odaklandık.” diye ekledi. “Trendler birbirleriyle uyumlu: Görsel yöntemler çok popüler ve uzaktan çalışma standart haline geldi. Şimdi daha sonra ne olacağını tartışıyoruz. Dijital bileşenin hiçbir zaman ortadan kalktığını görmüyorum.”

Güncel İçerikler