Şirket çalışanlarına zihinsel sağlık hizmeti sunan Lyra Health, 110 milyon dolar yatırım aldı ve Unicorn oldu

Şirket çalışanlarına zihinsel sağlık hizmeti sunan ABD merkezli Lyra Health, şirket değerlemesini 1.1 milyar dolara çıkaran 110 milyon dolarlık D Serisi yatırım turunu tamamladı ve unicorn girişim haline geldi.

Adams Street Partners tarafından yönetilen yatırım turuna Howard Schultz, Casdin Capital, Glynn Capital, Greylock Partners, IVP, Meritech Capital Partners, Providence Ventures ve Tenaya Capital katıldı. Alınan yeni yatırım dahil olmak üzere şirket, 2015’teki başlangıcından bu yana toplam 288 milyon Dolar yatırım aldı.

1.5 milyondan fazla ABD’li çalışana hizmet sunan Lyra Health, alınan yatırımı teknolojinin etkin olduğu akıl sağlığı tedavilerine odaklanmak, daha fazla müşteriyle ortaklık kurmak ve ağ sağlayıcılarını genişletmek ve çeşitlendirmek için kullanacağını söyledi. Şirketin sunduğu ürünler arasında, kişiselleştirilmiş dijital dersler ve bilişsel davranışçı terapi ilkelerine dayalı egzersizler içeren ‘Lyra Blended Care’ isimli video terapi seansları yer alıyor.

Yürütülen araştırma sonuçları, ABD çalışanlarının %83’ünün zihinsel sağlık sorunları yaşadığını ortaya koydu. Akıl ve ruh sağlığına dijital çözümler üreten pazarın ise 2026 yılına kadar 240 milyar Dolar artış göstermesi bekleniyor.

Lyra Health’in kurucu ortağı David Ebersman, pandemi sebebiyle semptomları artan akıl ve ruh sağlığı sorunlarının sürekli olarak var olduğunu söyledi. Sağlığa öncelik veren ve çalışanlarının sağlığını desteklemesine yardımcı olan işverenleri desteklemekten gurur duyduklarını da belirtti.

Güncel İçerikler