Eğitim ve yetkinlik odaklı büyük veri girişimi Sertifier, 6 milyon TL değerleme ile ikinci yatırımını aldı

Eğitim ve yetkinlik verilerinin depolanmasını, doğrulanmasını ve analizini sağlayan Sertifier, doğrudan edindiğimiz bilgiye göre TechOne ve Lima Ventures’tan 6 milyon TL değerleme ile yatırım aldı.

Sertifier, yeni yatırım ile eğitim ve deneyim verilerini, yetkinlik odaklı biçimde tek yerde toplayarak ve anlamlandırarak dünyanın bu alandaki lider Büyük Veri (Big Data) şirketlerinden biri olmayı hedefliyor.

Kurumlar ve bireyler için yetkinlik odaklı çözümler

Sertifier, kurumların sertifika tasarım, gönderim ve raporlama işlemlerini tek yerden gerçekleştirebilmelerinin yanı sıra personellerinin yetkinlik odaklı eğitim ve deneyim süreçlerini analiz ve takip edebilme imkanı sunuyor. Sertifier çözümlerinden biri olan Verified uygulaması ise bireysel kullanıcılar için, yetkinlik analizi, akranlarla kıyaslama, kişiselleştirilmiş CV ve eğitim rotası oluşturma gibi farklı özellikler sunuyor. Ayrıca girişim, Sertifier Akademi adı altında kurulan yeni platformu ile eğitim alanında hizmet veren bireyler ve kurumları, eğitim içeriği arayanlar ile bir araya getiriyor. Sertifier’ın Zoom, Google Hangouts, Google Forms ve Canvas LMS gibi sistemlere entegrasyonu sayesinde hizmet verenler, Sertifier Akademi üzerinden eğitim vererek eğitim sonrasında katılımcılara sertifikalarını iletebiliyorlar. Bireyler kazandıkları sertifikaları Verified üzerinden görüntüleyebiliyor ve paylaşabiliyor. Sertifier, sağlamış olduğu çözümler ile eğitim ve deneyim alanlarındaki verileri anlamlandırarak kurumların ve bireylerin eğitim rotalarını oluşturmasına ve yetkinlik eşleştirmesi yapabilmesine imkan sağlıyor.

8 ülkede 125 Kurumsal Müşteri

Kurumsal firmalara ve bireysel kullanıcılara sunmuş olduğu farklı çözümler ile 8 farklı ülkede hizmet veren Sertifier, bireysel kullanıcılar ve ulaşmış olduğu 125 kurumsal abone ile 1 milyonun üzerinde sertifika gönderimi gerçekleştirdi. Girişim, üretilen belgeler aracılığıyla 2.1 milyonun üzerinde yetkinlik verisini tanımlayıp analiz etti. Sertifier, aldığı yeni yatırım ile 30’dan fazla ülkeye ulaşarak eğitim ve yetkinlik alanlarındaki lider Büyük Veri (Big Data) şirketlerinden biri olmayı amaçlıyor.

“Dünyanın bu alandaki lider şirketlerinden biri olmayı amaçlıyoruz.”

Yatırımcılardan Lima Ventures kurucu ortağı Doç. Dr. R. Volkan Günel “Sertifier büyümeye devam ederken, gelişmiş algoritmalar ve nitelikli teknolojiler kullanarak sunmuş olduğu farklı çözümler sayesinde, yetkinlik verilerinin analizi dunyasinin geleceğini nasıl şekillendirdiğini görmek için sabırsızlanmamak elde değil.” dedi.

Sertifier Kurucusu Arda Helvacılar, “ Dünyada yetkinlik odaklı veri halihazırda çok dağınık ve analiz edilemez durumda. Biz, gelişmiş algoritmalar ve nitelikli teknolojiler kullanarak sunmuş olduğumuz farklı çözümlerimiz sayesinde yetkinlik verisini tek yerde toplayıp anlamlandırıyoruz. Almış olduğumuz yatırım ile 30’dan fazla ülkeye ulaşarak eğitim ve yetkinlik alanlarındaki lider Büyük Veri (Big Data) şirketlerinden biri olmayı hedefliyoruz. Bu yolda bize ilk günden beri inanan ve yanımızda olan herkese çok teşekkür ederiz.” dedi.

Güncel İçerikler