Akıllı tedarik zinciri platformu Craft, 10 milyon dolar yatırım aldı

Pandemi süresince, tedarik zinciri operasyonları aniden dikkatleri üstüne çekti. Kişisel koruyucu ekipmanlarını, solunum cihazlarını ve yiyecek gibi küçük şeyleri güvence altına alma yarışı zaten büyük bir sorundu ve hala bu sorun devam ediyor. Belki de “tedarik zinciri yazılımları” dünyası biraz güncellenmeye ihtiyaç duyuyordur.

Bu alandaki çoğu platform müşterilerinden kendi verilerini getirmesini ister. Kullanıcı arayüzleri güncelliğini kaybetmiş ve hala manuel ve çevrimdışı iş akışları üzerinde sorun yaşanıyor olabilir. Dolayısıyla bu alanda çalışan girişimler artık daha çok dikkat çekiyor. 

İş analitiği girişimi olan Craft, bugün “akıllı tedarik zinciri platformu” olarak nitelendirdiği yeni ürünü için 10 milyon dolarlık Seri A finansman turunu bitirdiğini duyurdu. Craft, yeni fonlamasıyla San Francisco, London ve Minsk’teki ofislerini büyütmeyi; Kuzey Amerika ve Avrupa’da mühendislik, satış, pazarlama ve operasyon departmanları için uzaktan çalışan takımlar oluşturmayı hedefliyor.

Craft, kuruluşların verilere dayalı iş kararları almasına yardımcı olan bir kurumsal zeka şirketidir. Platform; kapsamlı, doğrulanmış ve her zaman güncel ticari veriler, analizler ve eyleme dönüştürülebilir veriler sunar.

Craft’ın ele aldığı sorun, karmaşık küresel tedarik zincirlerinin görünürlüğünün olmaması. Açıkça görülebilen nedenlerden dolayı COVİD-19; birçok riski, sektörler arası yapısal zayıflıkları ve işlerin nasıl bir arada tutunduğuna dair bilgi eksikliğini açığa çıkarmaya meyilli küresel tedarik zincirlerini aksattı. Craft’ın çözümü, mevcut kurumsal iş akışlarına entegre olan şahsi bir veri platformu, API ve portaldır.

Buradaki fikir, şirketlerin tedarik zincirlerini ve kurumsal sistemlerini izlemelerine ve optimize etmelerine olanak sağlamaktır.

Pek çok iş zekası ürünü, müşterilerin kendi verilerini getirmesini gerektirse de, Craft’ın veri platformu, hem makine öğrenmesi hem de insan doğrulamasıyla yenilenen binlerce finansal ve alternatif kaynak gibi  300’den fazla veri noktasından alınan verilerle önceden bilgi işlenmiş olarak geliyor.

Craft’ın kurucu ortağı ve CEO’su Ilya Levtov, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün, kurumsal tedarik zincirlerine güçlü izleme ve görünürlük sağlamaya odaklandık, nihai vizyonumuz ise kurumsal teknoloji yığınının analitik katmanını oluşturmaktır.”

Güncel İçerikler