Ortak bir platform aracığıyla ortak ilgi alanlarına sahip ve birbirini tanıma fırsatı bulamamış çalışanların tanışmasını sağlayan Tokyo merkezli BeaTrust, 2.83 milyon dolarlık yeni bir tohum yatırım aldı.
Yatırım turuna; CyberAgent Capital liderliğinde; DNX Ventures, STRIVE, One Capital, Delight Ventures, PKSHA/SPARX Algorithm 1st ve Mizuho Capital katıldı.
Şirketin ortak kurucularından olan Kunio Hara, şirketin bir diğer ortak kurucusu olan Masato Kume ile Google ‘da tanışmadan önce Tokyo ve Silikon Vadisinde Sumito Corporation, Softbank, Silicon Graphics ve Microsofta çalışmış; Kume ise Asatsu-DK’da bir göreve sahip olmuştur. Google’s tools aracığıyla startup şirketlerini ölçeklendiren Hara ve Kume, Amerika ve Japonya’daki çalışma deneyimlerine dayanarak şirket içinde departmanlar arası yardımlaşmanın bir gereklilik olduğunun farkına varmışlardır. Japon şirket kültürlerindeki bu eksiklikten ötürü, kendi ülkelerindeki büyük çaplı şirketlere bu modeli nasıl getireceklerini düşünmeye başlayarak BeaTrust’ın adımlarını atmışlardır.
Girişimin kurucularından olan Kunio Hara yaptığı açıklamada Google’da şirket misyonu olarak kültürel inovasyonun artırılması adına dijital bir platforma ihtiyaç duyulduğunu vurgulamıştır. Japonya’daki şirket kültürünün hiyerarşiye ve katı kuralları bağlı olmasından ötürü departmanlar arasında yardımlaşmanın sağlanmasını engelleyen bu kültürün değişmesi gerektiğini düşünmüşler; büyük bir şirket içinde birbirinden farklı departmanlarda çalışmasına rağmen benzer hobileri, ortak ilgi alanları olan kişilerin birbirlerini bulmasına ve belirli bir proje üzerinde ortak çalışmasına dayanan bu girişimi oluşturmuşlardır.
3 yıl önce Japonya’da kurulan bir diğer platformlardan olan Slack ve benzeri uygulamalar (Microsoft Teams, ChatWork) şirket içindeki grupların birbirini keşfetmesini sağlarken; BeaTrustın onlardan farkı benzer ilgil alanları olan insanların birbiriyle tanışarak ortak bir çalışma ilişkisini kurmak olmuştur.
Şu an için BeaTrust önceliği Japonya’da görse de pandemi sebebiyle bu duruma alışkın olmayan Avrupa Birliği’nde ve Asya’da yer alan büyük çaplı şirketlerdeki çalışanların motivasyonunu ve verimliliğini artırmak ve o pazara girmek için işlerini büyütmeyi hedeflediklerini açıklamıştır.