IoT odaklı çözümler üreten Bren, Alesta’dan 5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Son zamanlarda yatırımlarıyla dikkatleri üzerine toplayan Alesta, yüksek büyüme potansiyeli olan teknoloji girişimlerine yatırım yapmaya devam ediyor. Bu strateji doğrultusunda Bren‘e 5 milyon TL değerleme üzerinden yatırım yaptığını duyurdu.

Bren, Bren STM ürünü ile endüstride, özellikle buhar teknolojilerinde kullanılan kritik öneme sahip mekanik ekipmanları, yapay zeka tabanlı, kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensörler ve endüstriyel IoT teknolojisi ile takip ederek müşterilerine enerji, bakım ve zaman tasarrufu sağlıyor. İşletmelerin doğalgaz ve kömür yakıt maliyetlerinde yüzde 5-15 arasında tasarruf sağlamayı hedefleyen bu yenilikçi teknoloji karbon salınımını ve ekipman kaynaklı arıza risklerini önemli ölçüde azaltabiliyor.

Kritik öneme sahip mekanik ekipmanlara entegre ettikleri endüstriyel IoT cihazlarıyla müşterilerinin sistemlerinden gerçek zamanlı veri alarak sistem performans takibi, enerji kazanım ve kayıp miktarları, arıza durumları hakkında anlık veri sağlıyorlar. Petrol&Gaz, Demir&Çelik, İlaç, Gıda, Kağıt, Ambalaj Kimya, Enerji, Tekstil, Otomotiv gibi birçok sektöre çözüm sunan Bren, yenilikçi teknolojisi ile ölçeklenebilir bir pazarda yeni ürün segmentleri geliştirmeye de devam ediyor.

Bren, Esnek Hibrit Nanojeneratör teknolojisi ile sensörlerin veri atması için gerekli enerjiyi üretebilen, atık ısı ve/veya titreşimleri elektrik enerjine çevirebilen nanojeneratör teknolojisi ‘’Flexible Hybrid Nanogenerator’’ için uluslararası patent sahibidir. Bu patente atıfta bulunarak enerji üretim modülü için patent başvurusu yapılmış ve üretim süreçlerinde buhar teknolojilerini kullanan firmalara enerji verimliliği ve sistem takibi sağlayan yapay zeka tabanlı kendi enerjisini üretebilen kablosuz sensör teknolojisi için de Türk Patent Enstitüsü’nde patenti yayınlanmıştır.

Ulusal ve uluslararası programlarda gösterdikleri başarıyla ilerleyen Bren firmasının ayrıca Polonya’da Avrupa Birliği’nden aldıkları destek ile kurdukları yurtdışı ofisi bulunmaktadır.

Güncel İçerikler