1.9 milyar dolar yatırım alan SpaceX’in değerlemesi 46 milyar dolara ulaştı

SpaceX, Reuters tarafından ilk kez tespit edilen bilgilere göre 1.9 milyar dolar yeni yatırım aldı. Bu yatırımdan sonra değerlemesi 46 milyar dolara ulaşmış.

SpaceX’in bu yılın başından bu yana yeni bir finansman arıyormuş. Ancak geçen hafta yatırım dünyasından şirkete oldukça fazla bir talep gelmiş. Bu durumdan ötürü de SpaceX, aradığı miktarda bir artış yapmış ve turu kapatmış. Tabi önümüzdeki günlerde şirkete yeni fonların girip girmeyeceği konusunda da henüz net bilgi yok.

Yatırım turuna katılan yatırımcıların kimler olduğu bilinmese de Fidelity Investments‘ın en büyük yatırımcıları arasında olduğu söyleniyor. SpaceX, yakın zamanda kaydettiği yüksek profilli başarılar göz önüne alındığında, yatırımcılardan önemli kaynaklar aramak için her zamankinden daha iyi konumlanmış.

Bildiğiniz gibi, Mayıs ayında Florida’dan kalkan roketiyle Uluslararası Uzay İstasyonu’nda iki aylık bir görevin ardından taşıdığı astronotlarla bu ayın başlarında Dünya’ya geri dönüş görevini başarıyla tamamlamıştı. ABD topraklarından havalanarak ilk özel insan uzay uçuşu görevini tamamlayan şirket, görevden sonra dikkatleri oldukça üzerine topladı. Görevlerinde başarılı bir şekilde tamamlanması, SpaceX’in artık düzenli olarak ISS’ye ve ISS’den ulaşım hizmetleri sağlayabileceği anlamına geliyor ve onlara özel uzay turistleri, araştırmacılar ve daha fazlası için ticari uzay uçuşu hizmetleri sunma hedeflerine de yaklaştırıyor.

SpaceX, bu ay prototipin başarılı bir kısa test uçuşu ile Starlink uzay aracı geliştirme programında da iyi bir ilerleme kaydetti ve NASA ile yıllık sözleşmeler imzaladı. Düzenli hizmetlerin de önümüzdeki süreçte başlaması bekleniyor.

Şirketle ilgili yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler