Paramı yönetemiyorum diyenler için Özlem Denizmen’den yeni mobil uygulama girişimi: Moneye

“Parasını yöneten hayatını yönetir.” sözüyle tanıdığımız Finansal Okuryazarlık Öncüsü Özlem Denizmen‘in 2010 yılından beri biriktirdiği tüm bilgi, beceri ve tecrübenin yanı sıra, Nobel ödüllü davranışsal finans metodu ‘Nudge’ uygulayıcısı Prof. Dr. Zuhal Baltaş’ın ve Stanford Üniversitesi İnsan Davranış Bilimcisi Prof. BJ Fogg’un alışkanlık değişimi metotlarını baz alan girişim Moneye, hayatını yönetmek isteyen herkes için yaşamı kolaylaştıran ve güzelleştiren faydalı bir uygulamadır.

Moneye, kullanıcılarının davranışlarını tasarlayarak veya değiştirerek, onlara akıllı harcama, birikim yapma konularında yardımcı olan hibrit (bot + insan) yapıda bir Kişisel Finans İyilik Hali (Personal Financial Wellness – PFW) uygulamasıdır.

Özlem Denizmen

Bilişsel Davranış Tasarımı ve değişikliği, Yapay Zeka, Doğal Dil İşleme, Makina Öğrenmesi gibi teknolojileri kullanan Moneye; birikim, bütçe yapma, borç kapama, yatırım, sigorta, girişimcilik, para ilişkileri, akıllı harcama, kredi kartı kullanımı vb. çeşitli Kişisel Finans İyilik Hali (PFW) konuları üzerine geliştirdiği, fikri mülkiyet hakları münhasıran kendisine ait olan özgün ve zengin içerikler ile kişiselleştirilmiş finans üzerine kuruludur.

Özlem Denizmen‘den girişimi rakiplerinden ayıran özelliği sorduğumuzda: “Yalnızca otomatikleştiren ve analiz eden pek çok Kişisel Finans Yönetimi uygulamalarından farklı olarak Moneye, kullanıcılarına psikografik, demografik ve finansal açıdan kişiselleştirilmiş, insan benzeri bir sohbet deneyimi sunar. Günlük iletişim kurmak suretiyle, kullanıcılarına sağlıklı harcama / birikim yapma alışkanlığı kazandıran, kullanımı kolay, dostane ve güvenilir bir yardımcıdır.” dedi.

Uygulamayı indirdikten sonra kendinize bir birikim hedefi ve bu hedefe hangi harcama kalemlerinden tasarruf ederek ulaşacağınızı belirliyorsunuz. Her harcamanızı konuşma alanından veya kategori seçerek giriyorsunuz. Raporlarınızı takip ediyor, finansal sorularınızı soruyor, bütçe yapabiliyor ve birikim/borç bilgilerinizi takip edebiliyorsunuz.

Güncel İçerikler