Boğaziçi Ventures, Gedik Portföy’den BV Growth Fonu için 20 milyon TL yatırım aldı

Sizlere ilk kez Şubat 2018’de Eyedius’a yaptığı yatırımla paylaştığımız yatırım şirketi Boğaziçi VenturesGedik Portföy‘le ortak olarak kurduğu BV Growth Fonu için 20 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım KAP’ta paylaşıldı.

Boğaziçi Ventures, geleneksel endüstrileri dize getirmeye istekli ve çağın ötesinde teknolojiler geliştirebilen teknolojilere yatırım yapmayı ve bölgedeki girişim ekosisteminin sürekliliğini sağlamak için yatırımcıları bu alanlara dahil etmeyi hedeflemektedir.

Boğaziçi Ventures; Doğu Avrupa, Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin teknolojiyi geliştirmek için ideal coğrafyalar olduğuna inanıyor. Uygun finansal ve ayni destek ile küresel başarı öykülerine benzerlerini eklemeyi, ülke ekonomilerini desteklemeyi ve bu örnekleri geliştirerek yatırımcılarına yüksek getiriler sağlamayı hedefliyor. Blok zincir, makine öğrenmesi, yapay zeka, biyoteknoloji, siber güvenlik gibi çeşitli alanlarda ezber bozan ve geleceğe yönelik teknolojilere yatırım yaparak portföylerini zenginleştirmeyi amaçlıyor.

13 Ağustos 2020 tarihli KAP açıklaması:

  1. Gedik Portföy Boğaziçi Ventures Girişim Sermaye Yatırım Fonu’na (BV Growth Fonu) 20.000.000 TL yatırım yapılmasına,
  2. İlgili fona yapılacak olan yatırım sürecini CEO’muz Sn. Onur Topaç ve ekibinin yürütmesine karar verilmiştir. Sonraki süreçlerle ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Bilindiği üzere, BV Growth Fonu, 1514 Tech-InvestTR Programı kapsamında yer almakta olup, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yatırım almaya hak kazanan 5 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan biri olmuştur. Aynı zamanda Fon, Türkiye’de yerleşik olup küresele açılma potansiyeline ve yetkinliğine sahip 60 farklı büyüme aşaması teknoloji girişimine yatırım yapmayı planlamaktadır.

Mayıs ayında Boğaziçi Ventures’ın yönetim kurulu başkanı olarak Agah Uğur atanmıştı. Bu atamadan sonra fonda yeni gelişmelerin olduğunu görebiliyoruz. KAP açıklamasına göre 60 girişime yatırım yapılacağı paylaşılmış. Zamanla yatırımlar açıklandıkça sizlerle o girişimleri paylaşıyor olacağız.

Güncel İçerikler