Londra merkezli paylaşımlı yolculuk girişimi SKOOT, 1.7 milyon Euro yatırım aldı

Londra merkezli girişim SKOOT, paylaşımlı yolculuk hizmeti sunarak karbondioksitin atmosferden büyük ölçekte uzaklaştırılmasını sağlıyor. Yen turda 1.7 milyon Euro yatırım aldı.

Girişim, alınan yatırımı toplu taşımaya alternatif olma misyonunu güçlendirmek ve araba kullanan insanlarla araca ihtiyaç duyan insanlarla buluşturmak için kullanmayı hedefliyor. Değişen ulaşım alışkanlıklarının bir sonucu olarak doğan girişim, kullanıcıların mobilite ihtiyaçlarını karşılamak için küresel bir sosyal ağ kurma misyonunu sahipleniyor ve tek bir tuş ile karbon negatif bölgelerin artarak insanların güvenle seyahat etmelerini sağlıyor.

2019’da kurulan SKOOT, araç paylaşım deneyimini her zamankinden daha kolay, güvenli ve uygun maliyetli hale getirmek için uygulamayı geliştiren girişimci Greg Gormley’nin fikri ile ortaya çıktı. Gormley’in kızının bir gece eve gelmemesinden sonra yasadışı veya sigortasız araç kullanımının önüne geçmek için mevcut alışkanlıklara odaklanarak SKOOT kuruldu. Uygulama, ülkenin karşı karşıya olduğu toplumsal hareketlilik krizlerinin üstesinden gelmek için tasarlandı. SKOOT ekibi, artan otomobil maliyetleri, zaman kaybına sebep olan otobüs güzergahları ve COVID ile ilgili toplu taşıma sorunlarına çözüm bulmak istedi ve yakın zamanda iOS ve Android’de ücretsiz uygulamasını başlattı.

İlk ve tek ‘karbon negatif’ araç paylaşım uygulaması olan SKOOT, her üç sürüşte bir ağaç dikiyor. Yol arkadaşlarını birbirine bağlıyor ve en uygun seyahat rotasını haritalandırıyor. Benzin gibi maliyetler için otomatik ödeme tahsilatı sağlıyor. ve ardından karbon, tüm yolculuğu telafi eder. Bir sürücü aracını uygulamaya kaydettiğinde, DVLA (Driver and Vehicle Licensing Agency) ile aracın yola çıkmaya elverişli olduğundan emin olmak için bir kontrolü gerçekleşiyor. Bu kontrol ile sürücülerin geçerli bir ehliyete sahip olduklarını kontrol etmek ve aracın karbondioksit salınımını belirlemek için taranıyor.

SKOOT CEO’su Greg Gormley: “SKOOT, sürücünün araba sigortası veya sürücü belgesi ile ilgilenmesine gerek kalmadan toplu taşıma ve araç paylaşım sorunlarını çözmeye yardımcı olmak için basit bir araç paylaşım çözümü sunuyor. Fiyatlandırmayı otomatikleştirerek, uygulamada para biriktirerek ve rota planlamayı etkinleştirerek, herkes için çok daha ucuz, basit ve doğa için daha adil hale getirerek sorunsuz bir şekilde sürücüler ve kullanıcıların bağlantı kurmalarını kolaylaştırarak alternatif uygulamaların önüne geçiyoruz.” dedi

Güncel İçerikler