Kaliforniya merkezli kuantum bilişim şirketi Rigetti, 79 milyon dolar yatırım aldı

IBM, Microsoft ve D-Wave gibi teknoloji alanında başarılı firmalara meydan okuyan kuantum bilişim şirketi Rigetti Computing, 79 milyon Dolarlık C serisi yatırım turunu tamamladı.

Yatırımcılar arasında Bessemer Venture Partners, Franklin Templeton, Alumni Ventures Group, DCVC, EDBI, Morpheus Ventures ve Northgate Capital yer alıyor.

Rigetti, ölçeklenebilir, hata düzeltmeli kuantum bilgisayarlar oluşturmaya ve mevcut sistemlere bulut üzerinden erişimi yüksek performansla desteklemeye odaklanıyor. Aynı zamanda pratik uygulamalar için farklı olarak tasarlanmış bir hibrit bilgi işlem erişim modeli sunuyor. Şirket son zamanlarda klasik bilgisayarlardan daha iyi performans gösteren bir kuantum bilgisayarı oluşturmak DARPA (ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı yeni teknolojiler üretmekle sorumlu bir devlet kurumu)’nın düzenlediği programlardan 8.6 milyon Dolar kazandı.

Kuantum hesaplama uzun zamandır üzerine çok fazla konuşulan bir konu olmasına rağmen son birkaç yılda gerçek adımlar atmaya başlandı. Bazı şirketler henüz gerçek dünyadaki kullanım durumları için yeterince güçlü olmayan çalışma sistemleri inşa ediyor. Rigetti ise diğer şirketlerden farklı olarak gerçek dünyadaki kullanım alanlarına odaklanıyor.

Rigetti’nin yönetim kuruluna katılan yatırımcılarından Diari, “Kuantum teknolojisi, biyoloji, kimya, lojistik ve malzeme bilimindeki önemli gelişmelerin önünü açma potansiyeline sahip olduğuna ve Rigetti’nin piyasadaki üretimi bir sisteme bağlamak için en hızlı ve güvenli yolu sunduğuna inanıyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler