Görüşmelerde ses yalıtım hizmeti sunan platform Krisp, 5 milyon dolar yatırım aldı

Aramalarda ortam seslerini kesip izole eden akıllı gürültü bastırma teknolojisi Krisp, Seri A turda 5 milyon dolar yatırım aldı.

Krisp, gerçek zamanlı olarak insan sesi olan ve olmayan şeyleri, sisteme daha öncesinde makine öğrenmesi yöntemiyle yüklenen ses verileri üzerinden ayırt edebiliyor. İnsan sesi dışındaki sesleri dikkatli bir şekilde engelleyerek, karşı tarafa veya karşı taraftan daha net ve temiz bir ses gelmesini sağlıyor. Bu sistem yapay zeka ünitelerine sahip tüm cihazlarda çalışabiliyor.

İlk etapta iOS üzerinde geliştirilmiş olan yazılımı kullanabilmek için, web sitesi üzerinden uygulamayı indiriyorsunuz. Daha sonrasında, uygulama içerisinde bir arama tuşlarının olduğu ekran beliriyor. Oradan arayacağınız numarayı girip, temiz bir görüşme sağlıyorsunuz.

Uygulamayı biz indirdik. Ancak normalde iPhone sistemi üzerinden arama yapmak yerine kendi tuş takımı üzerinden arama yaptırıp, uygulama içerisinden kişilerle görüşme sağladığı için ne kadar güvenilebilir, ya da ne kadar önemli bir görüşme gerçekleştirebilirsiniz emin değiliz.

120 dakikaya kadar ücretsiz görüşme yapabiliyorsunuz. Sınırsız görüşmeye devam etmek için aylık 66,99 TL’den veya yıllık 649,99 TL’den kullanım sağlayabiliyorsunuz.

Bu teknoloji sadece telefon görüşmelerinde değil, sesli görüşmenin olduğu birçok platformda indirilen yazılımları ile kullanılabiliyor. İlerleyen süreçlerde bununla ilgili daha detaylı bilgiler aktaracağız.

Güncel İçerikler