Usersdot: Çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı veri analizi yapan girişim

Big Data (Büyük Veri)’nin öneminin her geçen gün katlanarak arttığı günümüzde, yerli girişimlerden Usersdot, çok kanallı platformlar için gerçek zamanlı, aksiyona dönük data (veri) sağlayıcı hizmet sunuyor.

Şevin Ballıktaş ve Kamil Emre Erciyas tarafından Haziran ayında İstanbul merkezli olarak kurulan girişimin iş modeli B2B olup aktif ödeyen müşterilere sahiptir.

Emre Erciyas ve Şevin Ballıktaş

Usersdot’ın iki ürünü mevcut: Datadot ve Aldot

Datadot, pazaryerlerindeki ürünleri izleyen, analiz eden ve satış artırıcı optimizasyon önerileri sunan eticaret zekası odaklı bir üründür. Eticaret ekiplerinin manuel yaptıkları kontrolleri ve manuel yapmalarının mümkün olmadığı ölçümlemeleri sunan ve otomatikleştiren bir sistemdir. Yüzlerce ürün sayfasını düzenli aralıklarla inceleyip bulunurluk, aranma payı, müşteri yorumu, buy box kaybı gibi performans kriterlerinin analizlerini çıkarıp anlık uyarı sistemi ile ekran başında olmadıkları zamanlarda da hızlı müdahale imkanı sunuyor.

Ekim 2019’dan bu yana geliştirilen ürünle Datadot’ta ilk etapta Hepsiburada ve Trendyol’daki satıcılar hedefleniyor.

Aldot ise şu an test aşamasında. Offline mağazalardaki ölçümlenemeyen raf ve teşhir gibi alanlarda ziyaretçi sayım & analizini yapıyor ve ayrıca kişilerle ilgili demografik bilgi sağlayan yapay zeka yazılımıdır. Bu analizleri mağazaların kameralarına entregre olan yazılımlar ile gereçekleştiriyor. Markaların operasyon verimliliğini ve kişiselleştirilmiş reklamlarla dönüşüm alanlarını artırmayı amaçlıyor.

Kurucu ortaklardan Ballıktaş, 9 yılı aşkın süredir, Procter & Gamble, Philips, NN Investment, Colgate şirketlerinde satış, eticaret, ticari pazarlama, inovasyon ve dijital pazarlama görevlerinde bulundu. İki ürün üzerinden de toplanan data, tecrübenin kendini gösterdiği, tamamen aksiyona yönelik analizler sunuyor.

Emre Erciyas ise girişimlere destek olmak adına kendi Holding’inin çatısında bir kuluçka merkezi kurdu. Usersdot’ın günlük faaliyetlerinin; insan kaynakları, hukuk, muhasebe ve operasyonel giderlerinin; ofis vb, Erciyas Holding tarafından üstlenildiği yapıyı Emre Erciyas “Yeni bir kuluçka merkezi modelini deniyoruz!” dedi.

Güncel İçerikler