iPara’nın verilerine göre online alışveriş 6 ayda yüzde 108 büyüdü

E-ticaret alanında sunduğu gelişmiş ve çözüm odaklı servisleri ile hizmet veren iPara, yılın ilk yarısının e-ticaret verilerini açıkladı. iPara’nın verilerine göre; koronavirüs salgının da etkisiyle, online alışveriş verileri geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 108 oranında büyüdü.

iPara, 2020 yılının ilk 6 ayının online alışveriş verilerini açıkladı. iPara verilerine göre bu yılın ilk yarısında e-ticaret, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 108 oranında büyüme gösterdi.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden bu yana online alışverişte büyük artış yaşandı. iPara altyapısını kullanan markaların satış rakamlarına göre belirlenen listenin ilk sırasında gıda alışverişi yer aldı. Mart-Nisan ve Mayıs aylarında pandeminin de etkisiyle geçe yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 130’luk büyüme ile rekor artış yaşandı.

iPara verilerine göre yılın ilk yarısında pandemi sürecinin de etkisiyle kazanan sektör e-ticaret oldu. Bu yılın ilk yarısında online alışverişte yüzde 108 oranında büyüme yaşandı. Online alışverişte öne çıkan sektör gıda oldu. Koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde alışverişi online yaptık. Kısıtlamanın olduğu 3 aylık süreçte online alışverişte, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 130 büyüme yaşandı. Evde kalınan süreçte online alışveriş tercih edildi. Daha önce hiç internetten alışveriş yapmamış olanlar da bu süreçte online alışverişi deneyimledi.

Güncel İçerikler