TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 ödüllerini kazanan girişimler: E-Playout, Algae Biodiesel, Wastespresso

Türkiye genelinde yenilikçi bakış açısını yaygınlaştırmak ve girişimcilik dönüşümünü tetiklemek amacıyla 2011’den bu yana düzenlenen TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Girişimcilik Programı’nın 2020 girişimleri arasından para ödülü ile desteklenecek projeler 9 Temmuz tarihinde gerçekleşen dijital ödül töreninde belirlendi.

Türkiye’nin 80 ili ve 183 üniversitesinden başvuru alan, Türkiye’nin en yaygın erken aşama girişimcilik programı TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var!’ın 2020 Ödül Töreni online olarak gerçekleştirildi.

Üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla 2011 yılından bu yana düzenlenen program kapsamında her dönem girişimci adaylarına; eğitimden networkinge, kuluçkadan mentorluğa kadar geniş yelpazede destek sağlanmaktadır. 2020 döneminde Türkiye’nin 80 il ve 183 üniversitesinden başvuru alan programa bu sene 35 girişimci ekip seçilmiştir. Şubat ayında 5 günlük yoğun bir girişimcilik kampı sonunda seçilen 12 ekip TÜSİAD üyeleri rehberliğinde çalışarak projelerini geliştirme imkanı bulmuştur. 6 Mayıs’ta gerçekleştirilen yarı final değerlendirmesinde ise beş finalist ekip belirlenmiştir.

TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! 2020 yılı kazananları:

75.000 TL’lik birincilik ödülü: E-Playout

E-Playout: Kendini geliştirmek isteyen e-spor oyuncularını ve takımlarını; matematik özel dersi alır gibi e-spor eğitimi alabileceği profesyonel/tecrübeli e-spor oyuncuları ve koçları ile bir araya getiren bir platformdur.

  • Ekip üyeleri: Berkay Kani, Mehmet Ali Umar, Hasan Ramazan Yurt
  • Rehberi: Müjdat Altay, Netaş CEO’su

50.000 TL’lik ikincilik ödülü: Algeo Biodiesel

Algeo Biodiesel: Atık su ve baca gazlarını mikroalgler yardımıyla arıtarak, bu kaynaklardan karbon nötr biyodizel üretmektedir. Bu sayede küresel ısınmaya sebep olan çevresel sorunları azaltmayı hedeflemektedir.

  • Ekip üyeleri: Selen Şenal, Zeynep Ecem Baskı, Mihriban Demir
  • Rehberi: Harika Güral, Güral Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

25.000 TL’lik üçüncülük ödülü: Wastespresso

Wastespresso: Tüm kahve zincirlerine özel olarak geliştirdikleri teknolojik kompostlama yöntemi ile kahve atıklarından doğada 60 günde çözünebilen tek kullanımlık plastikler üreterek, müşterilerinin atık yönetimini yapmakta ve çevresel değer yaratmalarını sağlamaktadır.

  • Ekip üyeleri: Cavid Bayramlı, Mine Okyay, Selcan Çatal, Seyid Kadir ve Kerem Acar
  • Rehberi: Neyran Bahadırlı, Uber Türkiye Genel Müdürü

Güncel İçerikler