Türk Hava Yolları’ndan girişimler için yeni platform: Turkish Airlines Terminal

Türk Hava Yolları, girişimleri desteklemek için yeni platformu Terminal'i duyurdu.

Türk Hava Yolları kurulduğu ilk günden bu yana inovasyon kültürünü sürdürülebilir bir gelecek vizyonuyla yöneterek dünyada sektör liderleri arasında yerini alan bir markadır.

Dün online olarak gerçekleştirilen lansman ile Türkiye’deki girişimcilik kültürünün büyümesi ve girişimlerin ve globale açılma noktasında destek sunmak amacıyla Terminal‘i hayata geçirdi.

Terminal, THY’nin teknoloji ve inovasyon alanında yapılan tüm çalışmaları tek noktada birleştirdikleri dijital bir platformdur. THY, açık inovasyon stratejisi ve teknoloji odaklı yaklaşımıyla yeni nesil girişimleri ve tüm teknoloji severleri Terminal’de bir araya getirerek seyahatin geleceğini birlikte şekillendirmeyi hedefliyor.

Terminal’de ilk etapta girişimlere özel 3 program;

  1. Terminal Girişim Programı
  2. Invest On Board
  3. Developer Portal
  • Terminal Girişim Programı; Yeni nesil girişimlerden ilham almak, ürün ve servislerini test edebilmek, potansiyel iş birlikleri geliştirebilmek ve girişim ekosistemine katkıda bulunabilmek amacıyla hayata oluşturulmuş bir girişim destek programıdır.

Girişimler bu program ile birlikte Türk Hava Yolları’na tek bir kanal üzerinden hızlı bir şekilde ulaşabilir ve ortak proje geliştirme fırsatı yakalayabilirler. Türk Hava Yolları ve farklı sektörlerde çalışan alanında uzman kişiler tarafından mentorluk alarak projelerini sektör ihtiyaçlarına göre şekillendirebilirler. Terminal Girişim Programı kapsamında desteklenen girişimler, THY’nin sağladığı uçak biletleriyle yeni pazarlar keşfederek projelerini dünyanın her noktasında ölçekleyebilirler. İhtiyaç duymaları halinde, iş ortakları olan teknoparkların ofis imkanlarından faydalanabilirler.

  • Invest On Board; 2015 yılında hayata geçirilen, girişimci ile yatırımcıyı uçak içinde buluşturan, Türk Hava Yolları’nın özel bir programıdır. Girişimlerin yatırımcı sunum videolarına uçak içi eğlence sistemlerinde yer vererek yatırım bulma süreçlerine ve tanıtımlarına destek oluyor.

Girişimler yatırımcı sunum videolarını investonboard.com adresi üzerinden yükleyebilir ve Türk Hava Yolları ile yolculuk yapan potansiyel yatırımcıların kendileriyle iletişime geçmelerini sağlayabilirler.

  • Developer Portal; Açık inovasyon stratejisi kapsamında dijital servislerini (API) geliştiricilere sundukları bir programdır.

Geliştiriciler developer.turkishairlines.com web sitesi üzerinden dijital servislerini test edebilir ve uygulamalarında kullanabilirler. Bunların yanında THY, platformda kendi geliştirdikleri yenilikçi projelerle ilgili bilgileri paylaşacak. Henüz test ya da deney aşamasında olan bu projeleri paylaşarak, bu projelerde ortaya çıkacak ürün ya da servisleri ilk kullanmak isteyen yolculara deneyimletmeyi hedefliyor. THY müşterileri, yenilikçi projeleri erken aşamada deneyimleyip, verecekleri geri bildirimlerle proje geliştirme süreçlerine katkıda bulunabilecekler.

Terminal’e başvuru

Girişimler programa 6 Temmuz – 24 Temmuz tarihleri arasında Terminal üzerinden başvuru yapabilecekler. Değerlendirmeler sonucunda başvurusu uygun bulunan girişimler 6 Ağustos – 7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek Airpitch Days’e davet edilerek yüz yüze görüşmeler organize edilecektir.  Görüşmeler sonucunda ürün, iş modeli ve iş birliği potansiyeli kriterlerine göre öne çıkan girişimler Terminal Girişim Programı’na kabul edilerek desteklerden faydalanmaya başlayacaktır.

Güncel İçerikler