Oyuncuların seslerini gerçek zamanlı değiştiren Voicemod, 7.1 milyon Euro yatırım aldı

Oyuncuların ve içerik oluşturucuların seslerini gerçek zamanlı olarak değiştirmelerine sağlayan Valencia merkezli girişim Voicemod, BITKRAFT Ventures liderliğinde Seri A turda 7.1 milyon Euro yatırım aldı.

Girişim, bu yatırımı mobil uygulamalarını hayata geçirmek, Asya pazarlarında daha da genişlemek, benzersiz ve gerçekçi sesler oluşturmak için sinir ağı tabanlı ses ve konuşma dönüştürme teknolojilerine yatırım yapmak için kullanacak.

Yapay zeka ve ‘Dijital Sinyal İşleme’ teknolojilerinin bir kombinasyonunu kullanan Voicemod, kullanıcılara genel oyun ve sosyal paylaşım deneyimlerini geliştirmek, oyuncuların deney yapma isteklerini güçlendirmek için seslerini gerçek zamanlı olarak değiştirme olanağı sunuyor.

Voicemod, oyuncuların çeşitli sesler arasında geçiş yapmalarına, ses memelerini entegre etmelerine veya oyun oynama bağlamıyla ilgili ses efektlerini denemelerine olanak tanıyor. Voicemod, GTA’daki bir tünelden geçerken veya Fortnite’deki adaya paraşütle atlarken, nefes nefese kalmanın etkisini eklemekten oyun deneyimini daha ilgi çekici hale getirebiliyor.

Sadece bilgisayarlarda 10 milyondan fazla indirme alan Voicemod, Ocak ayından bu yana toplam 55 çalışanıyla ekibinin büyüklüğünü iki katına çıkardı. Players Unknown Battleground, Apex Legends, League of Legends, VALORANT, CoD Warzone, Minecraft, Roblox, GTA V ve Fortnite gibi çevrimiçi oyunlarla uyumludur. Ayrıca Discord, Skype ve Zoom gibi popüler sosyal, sohbet ve video araçlarıyla da çalışıyor.

Oyuncuları ve içerik oluşturucuları herhangi bir yere götürebilen ve herkes ya da herhangi bir şey haline gelmelerini sağlayan ses efektleri oluşturuyor. Voicemod kurucu ortağı ve CEO’su Jaime Bosch “Oyunun deneyimini daha iyi bir hale getirmek için herkesin ses yoluyla kendilerini daha iyi ifade edebilmesi gerektiğine inanıyoruz. Fotoğraf ve video filtreleri popülaritesini oldukça artırdı, ancak ses alanındaki filtre eksikliğini de Voicemod tamamlıyor. BITKRAFT Ventures’ın desteği sayesinde, daha eğlenceli ve ilgi çekici etkileşimli görsel-işitsel iletişim oluşturma misyonumuzu geliştirebileceğiz.” dedi.

Güncel İçerikler