Enhencer: Müşterilerin satın alma davranışlarını analiz edip satışa dönüşmesini sağlayan SaaS

İş Bankası’nın girişimcilik programı Workup’a seçilen girişimlerden Enhencer, müşteri satın alma davranışlarını veriden öğrenerek tahmin eden bir SaaS platformdur.

Olcay Öztürk ve Barış Sürücü tarafından Ocak 2017’de İstanbul’da kurulan Enhencer, 6-10 kişi arasında bir ekibe sahip olup, eticaret ve perakende sektöründe hizmet veriyor.

Bundan 10 yıl önce, mahalle bakkalımız; bizim hangi peyniri, hangi zeytini satın alacağımızı, kasabımız ise; hangi eti tercih edeceğimizi bilirdi. Ancak günümüz eticaret siteleri ve pazar yerlerinde milyonlarca kullanıcı/müşteri var. Dolayısıyla bu satın alma alışkanlıklarını tek tek analiz etmek neredeyse imkansız. Enhencer ekibi ise geliştirdiği çözüm ile bu platformlardaki kullanıcıların ya da müşterilerin davranışlarını makine öğrenmesiyle yalın bir şekilde tahmin edilmesini sağlıyor.

Sonrasında ise bu davranışlardan yola çıkarak, potansiyel kullanıcıların satışa dönüşmesini mevcut müşterilerinizin de daha fazla satın alması için gerekli aksiyonları alabiliyorsunuz.

Enhencer kurucuları: Barış Sürücü ve Olcay Öztürk

Eticaret, perakende ve finans sektörlerindeki firmaların digital satış kanallarına yoğunlaşmasıyla satın-alma davranışlarına yönelik verilerin hızlı büyüdüğü görülmekte. Ancak, bir çok kurumda hangi müşterinin hangi ürünü tercih edeceği veya hangi müşterinin satın alma yapıp yapmayacağı önceden tahmin edilemiyor. Dolayısıyla, pazarlama süreçlerinde harcanan para 2-3 katına çıkıyor.

Enhencer, otomatik olarak gerçekleştirdiği veri hazırlığı ve makine öğrenmesi sayesinde tahmin süreçlerindeki maliyeti azalmayı hedefliyor. Müşteri satın-alma davranışlarının tahmin edilmesi sonucu elde edilen kitleler aksiyon modülünde kullanılarak otomatik pazarlama aksiyonları alınabiliyor.

Enhencer kurucuları sundukları değer önerisiyle ilgili “Rakiplerimizden farklı olarak herhangi bir veri bilimciye ya da danışmana ihtiyaç duymadan milyonlarca KOBİ’ye bu hizmetleri sunabiliyor.” dediler.

Güncel İçerikler