İş dünyasına girişimci olarak başlayan ve şimdilerde Yıldız Holding‘de hem dijital kültür geliştirme yöneticiliği hem de startup’larla holdingin iş yapmasını sağlayan Şerafettin Özsoy, ikinci kitabı İş Dünyamızı Altüst Eden Dijital Trendler’de işletmelere teknoloji ile uyumlu bir iş modelinin mümkün olduğunu söylüyor.
Teknolojik gelişmeleri dünya devi şirketlerden yola çıkarak örneklendiren yazar blockchain, startup, chatbot, yapay zekâ gibi teknolojik kavramların işletmelere ne tür faydalar sunduğunu detaylıca aktarıyor. Yıkıcı olarak görülen bu teknolojik gelişmelerle yarışmak yerine, işletmelerin bu gelişmeleri fırsata çevirip kendilerini geliştirmesi için bir arkadaş gözüyle bakması gerektiğine vurgu yapıyor.
The Kitap Yayınları’ndan Murat Ülker’in önsözüyle satışa sunulan kitap, teknolojiyi göz ardı edemeyecek start-up, küçük ve büyük tüm işletmeler için faydalı bir teknolojik rehber.
İş Dünyamızı Altüst Eden Dijital Trendler kitabının arka kapağı
Son on yıla dönüp baktığımızda teknolojiyle birlikte hayatımızda ne kadar çok değişim yaşadığımızı ve birçok deneyimin ne denli dijitalleştiğini görüyoruz.
Dijital uygulamalarla bu denli iç içeyiz fakat bunların ortaya çıkmasını sağlayan yenilikçi teknolojilerden ve yaratıcı iş modellerinden ne kadar haberdarız? Medyada yapay zekâ, blockchain, nesnelerin interneti gibi adını sıkça duyduğumuz teknolojiler hayatımızı nasıl etkiliyor? Girişimcilik ve start-up kavramları neden bu kadar popüler? Biz de bu dijital dünyada tüketici rolünden üretici rolüne geçebilir miyiz?
İşte bu ve buna benzer soruların cevaplarını bu kitapta tartışacağız. Farklı teknolojilerden, sektörlerden ve iş modellerinden örnekler vererek dijital dünyayı birlikte keşfe çıkacağız. Gerek sosyal yaşantımızda gerekse iş hayatımızda bu teknolojilerin hem yansımalarını daha iyi anlayacağız hem de bunlardan yararlanarak daha güzel bir geleceği nasıl tasarlayabileceğimiz konusunda fikirler geliştireceğiz.