İşitme engelliler için çözümler sunan IntendiMe, 2.3 milyon Euro yatırım aldı

İşitme engelli insanlar için teknolojiler üreten İtalya merkezli girişim IntendiMeVV3TT (Vertis Venture 3 Technology Transfer)‘den 2.3 milyon Euro yatırım aldı. Alınan bu yatırım; Ar-Ge faaliyetlerini artırmak ve daha fazla personel alımı yapmak için kullanılacak.

2017 yılında kurulan IntendiMe, işitme engelli olan ve işitme güçlüğü çeken insanların yaşamlarını kolaylaştırmak ve bağımsız, özgür ve güvenli hissetmeleri için çalışıyor. Yarattıkları teknoloji, ev seslerini algılar, analiz eder ve kullanıcının akıllı bilekliğine gönderilen işitsel titreşim sensörleri aracılığıyla kullanıcıyı bilgilendirir. Sensörler, gerçek zamanlı algılamayı sağlar ve kullanıcının etrafında gerçekleşen olaylar konusunda farkındalık yaratır.

IntendiMe, Cagliari Üniversitesi’ndeki ContaminationLab’da çalışan bir ekip tarafından kuruldu. Alessandra Farris, Giorgia Ambu, Antonio Pinese ve doğuştan işitme engelli elektronik mühendisi olan Leonardo Buffetti’nin desteğiyle, KitMe adlı bir prototip sunuldu. O zamandan beri girişim, özellikle işitme engelli kişilerin işe alınmasını tercih ederek ve ekibine yeni yöneticiler ekleyerek büyüdü.

IntendiMe’nin kurucu ortağı ve CMO olan Alessandra Farris, “Yıllarca süren yoğun çalışma, araştırma ve prototip oluşturmanın ardından gelen ve kilometre taşı olan bu yatırımdan çok memnunuz. İşitme engeli üzerine konuştuğumuzda, diğer herhangi bir duyusal eksiklikte olduğu gibi, çevrede olup biteni algılama konusu her zaman çok hassastır. Kişilerin gerçek ihtiyaçlarına çözüm üretebilmek için teknolojileri kullanmak zorundayız. Bu yatırım turu, KitMe’nin bu yıl piyasaya sürülmesi beklenen aşamasında bizi en iyi şekilde destekleyerek şirketi hızlandırmamıza yardımcı olacak. ”dedi.

Güncel İçerikler