Türk Lirası ile desteklenen kripto para BiLira, Kyber Network ile entegrasyonunu duyurdu

Ethereum ağı üzerinde Türk Lirası ile desteklenen ilk stabil kripto para birimi olan BiLira, DeFi yani Decentralised Finance ekosistemindeki en önemli aktörlerden biri olan Kyber Network ile entegrasyonunu duyurdu.

Kişi ya da merkezi olmayan çeşitli kripto yatırım platformlarınca muhafaza edilen token’ların Ethereum blokzincirinde sorunsuz ve güvenli şekilde takasının gerçekleştirilmesine aracılık eden likidite protokolü olan Kyber Network ile iş birliği gerçekleştiren BiLira, kullanıcılarına kendilerine ait BiLira’ların kolayca takas edilebilmesi için önemli bir imkan sağlıyor. BiLira ayrıca, DeFi ekosisteminde yer alan önemli markalar ile de yakınlaşma yolunda önemli bir adım atıyor.

Kyber: Merkeziyetsiz Finans – DeFi ile Köprü

Geleneksel merkezi kripto borsalarından farklı olarak Kyber Network, Ethereum ağı üzerinde kişiler arası ve aracısız token al-sat imkânı sunan belli başlı platformlardan biri olma özelliği taşıyor. DeFi ekosisteminde yer alan bir çok platformun birbiri ile etkileşimi noktasında köprü vazifesi gören ve bu yönü ile sık başvuru adresi haline gelen Kyber, 2018 yılında gerçekleşen 70 milyon dolarlık işlem hacmini 2019 yılında 390 milyon dolara çıkartmış durumda.

Kyber Network ile BiLira arasında Mayıs ayı itibari ile yapılan iş birliği sayesinde BiLira kullanıcıları; Argent benzeri mobil kripto cüzdanlarında bulunan BiLira’larını Kyber üzerinde listelenen diğer token’larla tek tuşla takas edebilecek. Likidite sağlayıcı olma özelliği ile birçok yabancı DeFi projesinin de entegre olduğu Kyber, BiLira ve kullanıcıları için DeFi dünyasına açılan önemli bir kapı görevi görecek.

BilLira kullanıcıları, BiLira’nın Kyber Network’üne dahil olması sayesinde;

  • Mobil kripto cüzdanlarında bulunan BiLira’larını hızlı ve güvenli bir şekilde farklı kripto para birimlerine dönüştürebilecek ve/veya değiştirebilecek.
  • DeFi dünyasının ayrıcalıklı türev ürünlerine erişebilecek.
  • 94’ten farklı Kyber Network tarafından geliştirilen uygulama dünyasına tek tuşla adım atabilecek.

Kyber Network CEO’su Loi Luu konu hakkında “BiLira Teknoloji şirketi, bu entegrasyon ile BiLira token’larına likidite desteği sağlarken, BiLira kullanıcılarına Kyber’in DApp ekosisteminin kapılarını açıyor. BiLira’nın Türkiye’deki kullanıcılarını merkeziyetsiz web’e ve finansa bağlama misyonunu desteklemekten memnuniyet duyuyoruz” açıklamasını yaptı.

Kullanıcılarına sadece güvenli token transferi hizmeti değil, tek tuşla DeFi ekosistemine bağlanmalarını sağlayacak tüm gelişmeleri yakından takip eden BiLira, itibari-teminatlandırılmış yaklaşım sunarken; çoklu üyelerden oluşan ağ ile çoklu likidite ve rezerv sağlamayı hedefliyor. Ters ibraz riski bulunmayan stabil kripto para birimi olarak geliştirilen BiLira sahip olduğu teknolojisinin odağına şeffaflığı koyuyor. Bu şeffaflık sayesinde tüm hareketlerin halk tarafından istendiği an takip edilmesi sağlanıyor.

Güncel İçerikler