Eren Bali’nin de kurucuları arasında olduğu Carbon Health, 26 milyon dolar yatırım aldı

Türk girişimci Eren Bali’nin de kurucuları arasında olduğu sağlık hizmeti girişimi Carbon Health, B Serisi turda 26 milyon dolar daha yatırım aldığını açıkladı. Haziran 2019’da Brookfield Asset Management liderliğindeki B Serisi turda 30 milyon dolar toplamıştı.

Eren Bali, Greg Burrell ve Tom Berry tarafından kurulan Carbon Health’in diğer yatırımcıları arasında Javelin Venture Partners ve Bullpen Capital de bulunuyor.

Mevcut yatırımcı DCVC’nin yeni fonu, şirketin COVID-19 salgını sırasında test ve bakıma odaklanması nedeniyle işletmenin çalışan sayısını 100 çalışandan 300’e çıkarmasına yardımcı oldu.

Eren Bali, şirketin Mart ayı başlarında, ortaya çıkan COVID-19 salgınının ön saflarında yer alması gerektiğine karar verdiği süre zarfında B Serisi yatırım turunda ek bir yatırım ile devam etmeye karar verdiğini söyledi.

Ayrıca Bali “Ayrıca piyasada iyi bir oyuncu olmak istiyorsak, sermayemizi güçlendirmemiz gerektiğini de fark ettik” dedi.

Carbon Health, hızlı bir COVID-19 testi ile Körfez Bölgesi’ne hizmet vermek üzere bir mobil test kliniği kurdu. Şirket, 12.000’den fazla COVID-19 testini tamamladığını açıkladı. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri’nde 16 eyalette sanal bakım hizmetlerini sunuyor ve yaz aylarında bu sayıyı artırmayı planlıyor.

Telehealth, Mart ayında COVID-19 salgınının başlangıcından bu yana ciddi bir oranda artış yaşadı. Hastane hastanelerinden kaçınmak isteyen hastalar ile birçoğu konsültasyon ve bakım için tele sağlık hizmetlerine başvurdu.

Girişim, Mart ayında evde bir COVID-19 testi yapmaya başlamıştı, ancak U.S. Food and Drug Administration (FDA), evdeki numune koleksiyonlarının acil kullanım izni kapsamında olmadığını söyledikten sonra hizmeti duraklattı. Hizmet beklemeye alındığından dolayı hiçbir hasta sonuç alamadı. Carbon Health’in laboratuvar ortağı Curative Labs, kısa süre önce FDA’dan acil kullanım izni aldı ve evde testler hastalar için mevcut olmadan önce ek onaylar için ajansla birlikte çalışıyor.

Güncel İçerikler