Dikey tarım girişimi Vahaa, evinizde meyve ve sebze yetiştirmenizi sağlayacak

Tarımı kente taşıma vizyonuyla yola çıkan yerli girişim Vahaa, yeni ev tipi ünitesiyle herkesin kendi taze meyve ve sebzelerini yerinde üretmesine imkan sağlıyor.

Hidroponik yetiştirme yöntemi ile IoT (Nesnelerin İnterneti) teknolojisini biraraya getiren Vahaa, mobil uygulama aracılığıyla tarım konusunda fikri olmayan kişilerin de ilk günden üretim yapmaya başlayabileceği bir altyapı sağlıyor.

110 cm x 130 cm x 20 cm boyutlarındaki üniteler, 4 bin TL yerine ön siparişe özel olarak 1999 TL’den satışa sunuluyor. Ahşap gövdeye sahip ünitelerde fideleme ve yetiştirme alanı, full spectrum LED ve otomatik sulama özelliği de bulunuyor.

25 Mayıs’tan itibaren evlerde yer almaya başlayacak olan Vahaa ünitelerinde şu anda marul, roka, fesleğen, frenk soğanı gibi ürünler yetiştirilebiliyorken, ürün gamına yakın zamanda çilek ve çeri domates de ekleneceği aldığımız bilgiler arasında.

Hatırlatmak gerekirse Vahaa, Workup Girişimcilik Programı’nın altıncı dönemine seçilen girişimler arasında da yerini almıştı.

Girişimin web sitesini ziyaret edip, ürünlerini ve ne yaptığıyla ilgili tüm detayları incelebilirsiniz.

Güncel İçerikler