Scotty kurucusu Tarkan Anlar’dan Corona sonrası hizmetlerin devamıyla ilgili açıklama ve yatırım turu

Paylaşımlı yolculuk hizmeti veren yerli girişim Scotty, COVID-19 nedeniyle hizmetlerine bir süredir ara vermişti. Girişimin kurucusu Tarkan Anlar ile canlı bir görüşme gerçekleştirdim ve bize son durumla ilgili bilgi verdi.

Tarkan’dan aldığım bilgi ile; “Hilmi, biliyorsun Corona Virüs salgını önlemleri kapsamında yolculuk paylaşımı ve kurye servisimizi, salgın riski geçene kadar durdurmak zorunda kaldık. Faaliyetlerimizi askıya almak bizim için her ne kadar zor bi durum oluşturtsa da, Scotty sürücülerinin ve kullanıcılarının sağlığı bizim için herşeyin önünde. Türkiye’de alınan önlemlerin olumlu etkisini yavaş yavaş görüyoruz. Önümüzdeki aylarda da hijyen ve mesafe önlemlerini bırakmadan ve sosyal hayatın da yeniden canlanmasıyla birlikte, bu zorlu dönem atlatıldıktan sonra çalışmalarımıza tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kullanıcılarımıza yeni süreçte daha sağlıklı ve daha hijyenli yolculuklar sunmaya odaklanacağız. Eskiden her ne kadar öncelik sıralamamızda yolcuları trafik yoğunluğundan kurtarıp zaman kazandırmak varken, şimdiki önceliğimiz sağlık odaklı olacak. Önceden de dikkat ediyorduk ancak COVID-19 süreciyle birlikte bu dikkatimiz artık herşeyin önüne geçerek yüzde 100 dikkat mekanizmasıyla hareket edeceğiz.

İlk günden bugüne değin herkesin aidiyet hissedebileceği bir kuruma dönüşmek ve bu kurum aracılığı ile ülkemiz için sürekli fayda üretmek temel amacımızdı. Biz de bu amacımıza yönelik olarak yılmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ocak ayında BCAP’ten ara tur yatırım aldı

Crunchbase üzerinden edindiğim ve Tarkan Anlar’ın da doğruladığı bilgi ile Scotty, Ocak ayında İngiltere merkezli yatırım şirketi BCAP‘ten ara tur bir yatırım aldı. Değerlemesi veya miktarı açıklanmadı. Bugüne kadar da açıklanan verilere göre de toplam 5.5 milyon dolar yatırım aldığı görünüyor. Bu yatırımlarla ilgili resmi açıklama yapıldığında sizi daha fazla aydınlatacağız.

Scotty’den sürücülerine gönderilen mesaj

“Merhaba arkadaşlar, COVID19 salgını önlemleri kapsamında yolculuk paylaşımı ve kurye servisimizi salgın riski hafifleyene kadar durdurmak zorunda kaldık.

Faaliyetlerimizi askıya almamız her ne kadar birçok açıdan zor bir durum olsa da, Scotty sürücüleri ve kullanıcılarının sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyin önündedir.

Alınan önlemlerin olumlu etkisinin yavaş yavaş ortaya çıktığını, önümüzdeki aylarda hijyen/mesafe önlemlerini bırakmadan yavaş yavaş sosyal hayatın canlanacağını öngörüyoruz.

Bu zorlu dönemi atlattıktan sonra yolculuk paylaşımı ve kurye servislerinde tüm gücümüzle fayda üretmeye devam edeceğiz.

Yakında görüşmek üzere”

Tarkan ile yakın görüşmemiz devam ediyor. Scotty süreciyle ilgili yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler