Özel Ders Alanı: Özel ders veren eğitmenler ile öğrencileri bir araya getiren pazar yeri

Türkiye’deki yeni girişimleri paylaştığımız serimizde bugün sizleri, Türkiye geneli tüm branşlarda özel ders veren eğitmenlerle ders almak isteyen kişileri bir araya getiren pazar yeri projesi olan Özel Ders Alanı ile tanıştıralım.

Yasin Gökduman ve Sefa Özdeniz tarafından Ocak 2019’da İstanbul’da kurulan ve Eğitim sektöründe hizmet veren Özel Ders Alanı, hem Yıldız Kuluçka’da hem de Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde çalışmalarını sürdürmektedir.

Son yıllarda özel ders almanın artık lüks değil ihtiyaç haline geldiği bir gerçektir. Özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler veya konu eksikliği olan öğrenciler eğitim hayatlarında daha başarılı olmak için özel ders alarak eksiklerini gidermektedir. Velilerin ve öğrencilerin sıkıntı yaşadığı en büyük problem alanında uzman öğretmenlere hızla bir şekilde ulaşamamaktır. İşte bu sorunu çözmek için yola çıkan girişimlerden biri olan Özel Ders Alanı ile kendinize en yakın aradığınız kriterlerde uzman öğretmeni bulabilir, ders talebinizin detayını aktarabilir ve derslere başlayabilirsiniz. Öğretmenlerle görüşme yapmak, fiyat teklifi almak ve ders talebiniz hakkında yol haritası almak için ücretsiz olarak kayıt olabilir ve öğretmenlerle görüşme sağlayabilirsiniz.

Günlük ortalama 8 bin ziyaretçisi olan sistemde, Özel ders vermek için kayıt olan birçok uzman öğretmen ve alanından kendini geliştirmek isteyen üniversite öğrencileri bulunmaktadır. Özellikle üniversite öğrencileri ve öğretmenler hem kendilerini geliştirmek hem de ek getiri kazanmak için yoğun bir şekilde başvuru yapıyorlarmış. Siz de uzman olduğunuz alanda özel ders vermek isterseniz ücretsiz bir şekilde kayıt olabiliyorsunuz.

Özel Ders Alanı verilerine göre Türkiye geneli sisteme ders almak veya ders vermek için başvuru yapan kişiler bulunduğu ilk 5 il: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli olarak görülmektedir. Aynı şekilde en çok ders almak için başvuru yapanların ilk 5 branş olarak da; Matematik, İngilizce, İlköğretim Takviye, Fen bilimleri ve Türkçe olarak görülüyor.

Hem masaüstü sistemlerinden hem de mobil sistemlerden kolaylıkla işlem yapabileceğiniz projeye ücretsiz bir şekilde başvuru yapabilir ve ders vermeye başlayabilirsiniz.

Özel Ders Alanı’nın hedefleri

Girişimin kurucu ortağı Yasin Gökduman hedefleriyle ilgili şunları söyledi: “Girişimimizin kısa bir sürede Türkiye’de rakiplerine göre alanında daha iyi bir yere gelecek hem eğitmenlerin hem de ders isteyenlerin tercihi haline gelmiştir. 15 gün içerisinde mobil uygulamamızı da bitirip piyasaya sunacağız. Günlük ortalama Türkiye geneli 110 (normal şartlarda) eğitmelere tüm branşlarda ders talebi gelirken, 45 yeni ders veren eğitmen aramıza katılmaktadır. Ülkemizde biraz daha büyüdükten ve kayıtlı kullanıcı sayımız 1 milyonu geçtiğinde Avrupa ve Amerikaya aynı iş modelimizi açacağız.”

Platformumuzda ilk kez yer alan girişim Özel Ders Alanı‘yla ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler