Yarını Kodlayanlar Online Covideathon’un kazanan projeleri belli oldu

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 14-17 yaş arası liseli gençlere yönelik olarak düzenlediği online ideathon sonuçlandı. Toplam 129 takımın katıldığı “Yarını Kodlayanlar Online Covideathon”da birinciliği, “Yeni Nesil Otonom Dezenfeksiyon Robotu” projesiyle Zehra Betül Tekin ve Damla Korkmaz’ın oluşturduğu InovaTeam kazandı.

Türkiye Vodafone Vakfı’nın yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Habitat Derneği işbirliğiyle online düzenlediği Yarını Kodlayanlar Online Covideathon‘un sonuçlar belli oldu.

14-17 yaş arası lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen etkinlikte birinciliği, “Yeni Nesil Otonom Dezenfeksiyon Robotu” projesiyle İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencileri Zehra Betül Tekin ve Damla Korkmaz’ın oluşturduğu InovaTeam takımı kazanırken, “Covcam” projesiyle Özel Enka Teknik Okulları 11. sınıf öğrencileri Dilay Dal ve Dilan Deniz Uçar’ın oluşturduğu Covcam takımı ikinci ve “COVID RH” projesiyle Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencileri Ceyda Özdemir ve Özge Yılmaz’ın oluşturduğu The Optimizers takımı üçüncü oldu.

Türkiye ve KKTC’den 129 takım ve 339 gencin katıldığı online ideathon’da dereceye girenlere toplam 17 bin TL değerinde teknoloji çeki dağıtıldı. Bununla birlikte, projeleri hayata geçirmek için fizibilite çalışmalarına da başlandı.

“Yarını Kodlayanlar Online Covideathon”da katılımcılardan virüs salgınının halk üzerinde yarattığı olumsuz etkileri minimuma indirecek bir teknolojik fikir geliştirmeleri istendi. Gençlerin 2-4 kişilik takımlar halinde yer aldıkları ideathon’da, katılımcılara online mentorluk sunuldu. Ön değerlendirme sonucu finale kalan 10 takım bir telekonferansta projelerini jüriye sundu. Yapılan puanlamanın ardından ilk 3’e giren takımlar belirlendi.

“Yarını Kodlayanlar Online Covideathon”da birinci olan “Yeni Nesil Otonom Dezenfeksiyon Robotu” projesi, bölgeyi ultraviyole ışınla dezenfekte etmeyi hedeflerken; ikinci olan ‘Covcam’ projesi, Covid-19 virüsünün tespiti için kullanılabilecek bir uygulama; üçüncülüğü alan “COVID RH” projesi ise Covid-19 virüsüne karşı uygulanan plazma tedavisinin doğru kişiye yönlendirilmesini sağlayan bir uygulamadan oluşuyor.

Güncel İçerikler